Voor Leden

De community van Amsterdam Made bestaat uit makers en partners. De makers bedienen de consument met hun producten en de partners ondersteunen de makers bij de bedrijfsvoering. Het doel van deze community is het stimuleren van kennisdeling en samenwerking op het gebied van duurzaam en lokaal produceren Amsterdam Made brengt deze bedrijven in kaart, geeft ze exposure en koppelt ze aan elkaar. Dit gebeurt middels enkele activiteiten:

De Community
Door een aansprekende website laat Amsterdam Made zien wie de lokale makers en partners zijn, waar ze gevestigd zijn en wat ze maken en doen. De website staat open voor alle leden uit de 36 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam. Ieder lid krijgt een persoonlijke bedrijfspagina op de website, die goed scoort in Google. De website is het visitekaartje van de community. Het functioneert als een digitaal platform waar makers, partners, maar ook liefhebbers van Amsterdamse producten informatie kunnen vinden, waar evenementen aangekondigd worden, waar verhalen van makers gepubliceerd worden. Kortom, een inspirerende plek waar continu content gepubliceerd wordt.

Besloten online platform
Naast de website is er een besloten online community, waar enkel leden van Amsterdam Made toegang tot hebben. In deze omgeving kunnen leden elkaar het hele jaar door vinden om met elkaar in contact te komen, kennis te delen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de maakindustrie. Daarnaast kunnen de makers hier ook in contact komen met onze netwerkpartners.

Exposure
Naast de exposure via de website kunnen de leden rekenen op exposure via social media en andere media. Amsterdam Made heeft snel groeiende sociale media-accounts (Facebook, Twitter en Instagram), verstuurt regelmatig nieuwsbrieven en heeft interessante mediapartners zoals Het Parool en Amsterdam Marketing. Ook de andere pers (zie hoogtepunten) zijn regelmatig nauw betrokken. Zo schreef de Volkskrant een artikel over de lancering van het keurmerk in de zaterdagkrant, plaatste nu.nl een persbericht en schreef de Telegraaf over het éénjarig bestaan.

Stimuleren samenwerking, kruisbestuiving en kennisdeling middels events
Om de kracht van het netwerk te benutten en het collectief te verstevigen organiseert Amsterdam Made interessante bijeenkomsten. Zo is er maandelijks een ontbijtsessie te bezoeken, wordt iedere kwartaal een VRIJMIBO georganiseerd en starten we het jaar altijd met een nieuwjaarsborrel. Tevens wordt zoveel mogelijk geïnformeerd over alles wat speelt op maakgebied. Incidenteel wordt ingespeeld op onderwerpen die aan de orde zijn.

Het partnerprogramma
Het Amsterdam Made partnerprogramma heeft als doel de makers op weg te helpen door waardevolle contacten, duidelijke informatie en scherpe deals te bieden die ondersteunend zijn aan hun onderneming. Uitgaande van de behoeften van de makers is er een pakket van bedrijven samengesteld die zich differentiëren door hun affiniteit met duurzaamheid en de lokale economie. Dit heeft geresulteerd in een scala aan bedrijven, alle gevestigd in de Metropoolregio, die deskundig, innovatief en onderscheidend zijn en waar makers vaak al goede ervaringen mee hebben.

Ondersteuning bij verkoop
Via het partnerprogramma worden tevens nauwe contacten gelegd met geschikte retail partijen zoals de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station, The Makers Store in de Hallen en X bank in W-Hotel en met partijen als De Kweker en Sterk. De lijntjes zijn kort en makers en retailers kunnen gemakkelijker zaken doen. Via Het Shoplokaal worden de producten van de makers aangeboden. Consumenten die ‘lokaal’ hoog in het vaandel hebben staan worden hier met een gevarieerd assortiment bediend.

Nieuws