Wij laten zien wat jij in huis hebt!

Amsterdam Made richt zich op succesvolle, lokale maakbedrijven die een kwalitatief hoogwaardig fysiek product maken. Zij dragen het Amsterdam Made Keurmerk. De gekeurmerkte bedrijven, produceren binnen de landsgrenzen, zijn gevestigd in de Metropool Amsterdam en passen binnen de kernwaarden creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

Wil je lid worden van Amsterdam Made, dan worden jouw producten door een vakjury beoordeeld. Eenmaal lid, ontvang je het Keurmerk, wordt jouw bedrijf in beeld gebracht op de site van AmsterdamMade en verschijnen jouw producten op Het ShopLokaal. Samen met onze mediapartners, bevriende bloggers en via onze eigen kanalen delen we de inspirerende verhalen, tonen we de producten en geven we ruchtbaarheid aan het Keurmerk. Achter de schermen blijf je door middel van nieuwsbrieven op de hoogte van kennis, proposities, partnerdiensten en maakrelevante zaken.

 

Makers van Amsterdam Made variëren van start-ups tot gevestigde namen en van traditionele ambachtslieden tot eigentijdse ondernemers. Worst, bier en chocolade maar ook kleding, lampen en circulaire fietsen behoren tot de collectie.

Makers van Amsterdam Made mogen het keurmerk gebruiken op hun producten en in hun marketing. Ze ontvangen allen een officieel Keurmerk Certificaat en promomateriaal. Via de mail wordt een marketing toolkit gestuurd die je kunt gebruiken om de omgeving te vertellen dat je het Keurmerk draagt.

 

Ondersteund door onze media partners laat Amsterdam Made zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft. We vestigen aandacht op de lokale, duurzame, creatieve bedrijven, hun productieprocessen en producten. Niet alleen talloze consumenten laten zich inspireren en bekijken het aanbod van Amsterdam Made maar ook interessante bedrijven doen er hun voordeel mee. Inkopers van winkels, ketens en groothandels, organisatoren van evenementen en journalisten of redacteurs van tal van mediaplatforms maken gebruik van de website en Het ShopLokaal.

Het team van Amsterdam Made wordt bij het beoordelen van de aanvragen ondersteund door de onafhankelijke vakjury. De leden van de jury zijn geselecteerd door Amsterdam Made op basis van hun vakkennis en deskundige ervaring.

De aanvragers produceren binnen de landsgrenzen en zijn gevestigd in de Metropool Amsterdam. Het merk, het product én de vervaardiging ervan wordt getoetst op de waarden creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap. Onze juryleden hebben specifieke vakkennis in de thema’s voedsel, bier, wijn, gedestilleerde dranken, product-design, mode, textiel en ondernemerschap.

 • Het maakbedrijf is gevestigd binnen de Metropool Amsterdam.
 • Er is sprake van een fysiek en tastbaar product.
 • Het (eind)product wordt vervaardigd binnen de landsgrenzen, waarvan – zover mogelijk – ook de grondstoffen van eigen bodem zijn.
 • Het product is vervaardigd met oog voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.
 • Het maakbedrijf draait omzet, is minimaal een jaar actief en 1 FTE groot.

Het jaarlijkse lidmaatschap van het Amsterdam Made bedraagt € 150.

 

 • Het Amsterdam Made Keurmerk
 • Een persoonlijke bedrijfspagina op de website van Amsterdam Made
 • Aanwezigheid met 8 producten op Het ShopLokaal
 • Aandacht in blogs en via onze social kanalen, Instagram en Facebook.
 • Mogelijkheid tot deelname aan interessante media uitingen.
 • Toegang tot een groot netwerk gelijkgestemden
 • Een maandelijkse informatieve nieuwsbrief met tips, kansen en nieuws uit de maakindustrie.
 • De kans om bij te dragen aan de kwaliteit van de Amsterdamse maakindustrie.

 

Meld je aan

Voldoe je aan de voorwaarden? Dien je aanvraag dan hier in.

 

 

Check hier of je binnen de Metropoolregio Amsterdam valt

Nieuws