Wij laten zien wat jij in huis hebt!

Amsterdam Made richt zich op succesvolle, lokale maakbedrijven die een kwalitatief hoogwaardig fysiek product maken. Zij dragen het Amsterdam Made Keurmerk. De gekeurmerkte bedrijven, produceren binnen de landsgrenzen, zijn gevestigd in de Metropool Amsterdam en passen binnen de kernwaarden creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

Wil je lid worden van Amsterdam Made, dan worden jouw producten door een vakjury beoordeeld. Eenmaal lid, ontvang je het Keurmerk, wordt jouw bedrijf in beeld gebracht op de site van AmsterdamMade en verschijnen jouw producten op Het ShopLokaal. Samen met onze mediapartners, bevriende bloggers en via onze eigen kanalen delen we de inspirerende verhalen, tonen we de producten en geven we ruchtbaarheid aan het Keurmerk. Achter de schermen blijf je door middel van nieuwsbrieven op de hoogte van kennis, proposities, partnerdiensten en maakrelevante zaken.

 

Makers die het keurmerk dragen, variëren van start-ups tot gevestigde namen en van traditionele ambachtslieden tot eigentijdse ondernemers. Worst, bier en chocolade maar ook kleding, lampen en circulaire fietsen behoren tot de collectie. Iedere maker van Amsterdam Made wordt uitgelicht op ons platform en alle producten zijn te vinden op ons ShopLokaal.

Makers die voldoen aan de eisen, zijn gerechtigd het keurmerk te gebruiken op hun producten en in hun marketing. Makers ontvangen een marketingtoolkit met daarin o.a. beeldmateriaal en een persbericht om hun eigen merk te versterken. Verder is het mogelijk promotiemateriaal te ontvangen als raamstickers, productstickers en brochures.

Amsterdam Made brengt verkoop, media en lobby bij elkaar. Zo zoekt een breed scala aan interessante partijen naar inspiratie in het aanbod van Amsterdam Made; van consumenten tot afnemers, en van evenementen- tot mediabureaus. Voor een kansrijker klimaat voor de makers zit Amsterdam Made geregeld als belangrijke raadgever aan de tafel bij lokale gemeentes en worden samenwerkingen gezocht om de makers van de stad meer in beeld te brengen.

Aanvragen van het Amsterdam Made Keurmerk worden beoordeeld door de onafhankelijke vakjury. De leden van de jury zijn geselecteerd door Amsterdam Made op basis van hun vakkennis en deskundige ervaring.

De juryleden toetsen het merk, het product én de vervaardiging ervan op de waarden creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap. Omdat ambachten, materialen (en de verkrijgbaarheid ervan), productieprocessen en benodigde expertises erg uiteenlopen, kan de uiting daarvan verschillen per maker. Onze juryleden hebben specifieke vakkennis in de thema’s voedsel, bier, wijn, gedestilleerde dranken, product-design, mode, textiel, ondernemerschap en circulariteit.

> Het maakbedrijf is gevestigd binnen de Metropool Amsterdam.

> Er is sprake van een fysiek en tastbaar product.

> Het (eind)product wordt vervaardigd binnen de landsgrenzen, waarvan – zover mogelijk – ook de grondstoffen van eigen bodem zijn.

> Het product is vervaardigd met oog voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

> Het maakbedrijf is minimaal een jaar actief en draait omzet.

> Het maakbedrijf is minimaal 1 FTE groot.

Het jaarlijkse lidmaatschap van het Amsterdam Made Keurmerk bedraagt € 150.

 

Meld je aan

Ben jij een maker gevestigd in Amsterdam en wil jij aan je merk bouwen en de Amsterdamse maakindustrie verder versterken? Dien je aanvraag dan hier in.

 


Heb je vragen of wil je meer weten over het Amsterdam Made Keurmerk? Neem contact op met Frederique Fabels (frederique@amsterdammade.org).

Check hier of je binnen de Metropoolregio Amsterdam valt

Nieuws