X BANK – Dutch Design met Internationale Allure

xbank

De term ‘warenhuis’ dekt de lading eigenlijk niet – X BANK is namelijk meer dan dat. De hybride zaak van ruim 700 m2 biedt de grootste collectie van Nederlands design, mode en kunst ter wereld. X BANK is gehuisvest in de monumentale gebouw van het prestigieuze W Hotel aan de Spuistraat (voormalige Kas Bank), op loopafstand van de bruisende 9 straatjes en de Dam.

Gijs Stork, galeriehouder en kunstverzamelaar, is één van de oprichters en vulde de zaak tot de nok met prachtige voorwerpen: ‘Er worden zó veel mooie dingen gemaakt in ons land dus er was genoeg om uit te kiezen. De collectie van 180 Nederlandse labels laat zien hoe de lokale creatieve industrie er nu uit ziet. Een reflectie van het DNA van Dutch Design! ’

Naast de dynamische collectie worden er bij X Bank events gehost en programma’s samengesteld op het gebied van mode, design en aanstormend artistiek talent. De kunstruimte op de begane grond biedt ruimte aan steeds wisselende tentoonstellingen In samenwerking met het W Hotel spreekt de plek een internationaal publiek aan.

 

X BANK Shop

Spuistraat 172, Amsterdam, Nederland
020 81 13 320

Meet the partners