TringTring – Pijlsnelle bezorgservice binnen Amsterdam

tringtring

TringTring is een bedrijf met twee missies: de stad groener maken, en de mensen die er wonen gelukkiger. Hoe? Door het aantal auto’s te verminderen dankzij een pijlsnelle bezorgservice per (bak)fiets. De onderneming werd in 2015 opgericht door Roel Mos, een echte fietsfanaat. Inmiddels rijden er ruim honderd zogeheten “Tringers” op fietsen en bakfietsen door heel Amsterdam met pakjes, eten, boodschappen en cargo.

Roel Mos werkte lange tijd in de reclamewereld als art director. Hij vertelt: ‘Bij TringTring geloven we dat bezorging niet samen hoeft te gaan met uitlaatgassen. Daarom fietsen we heel Amsterdam door met eten, boodschappen, bossen bloemen en pakketten. Zo houden we de wereld gelukkig. Want een gelukkige wereld, is een gelukkige wij.’

tringtring

TringTring biedt twee verschillende services: particuliere en zakelijke leveringen. Particulieren kunnen in de TringTring app eten, boodschappen en bloemen bestellen en die aan huis laten bezorgen. Maar voor de persoon die net een beetje extra service zoekt, bezorgt TringTring op aanvraag alles uit de hele stad laten bezorgen binnen één uur. Zakelijke leveringen worden voornamelijk gedaan voor horecaproducenten, maar ook voor non-food ondernemers zoals bloemenmerk Frederique’s Choice en deelplatform PeerbyGO. Met dat laatste werkt het groene distributienetwerk van TringTring ook mee aan de deeleconomie. Lekker bezig, al zeggen we zelf.

Alle fietsers hebben een slimme app op hun smartphone. Iedereen kan zich hier trouwens voor aanmelden en Tringer worden! Zo kun je bijdragen aan een groen Amsterdam, een zakcentje verdienen en ook lekker in beweging blijven. Op basis van beschikbaarheid en locatie, kan het TringTring-systeem efficiënt een opdracht koppelen aan een Tringer en beloven om alles binnen een uur en op de minuut nauwkeurig te leveren.

Nu, een klein jaar na haar lancering is TringTring een grote speler in de Amsterdamse vervoerswereld. En die groei zal, als het aan Roel ligt, niet stoppen: ‘Over vijf jaar willen wij groen vervoer mogelijk maken in alle steden in Nederland. Daarom is een partnership met Amsterdam Made een logische vervolgstap. Het is een mogelijkheid voor ons om aan heel Amsterdam te laten zien wie we zijn.’

TringTring

Overtoom 514-516, Vondelbuurt, Amsterdam, Nederland
+316 245 583 35

Meet the partners