StudiStartupJob – Getting you your new hire

StudiJob logo

Als ondernemer met een eigen bedrijf wil je je focussen op je core business en zo min mogelijk op de randzaken. Maar die moeten wel gebeuren. Ook heb je met een klein team vaak niet alle vaardigheden zelf in huis. StudiStartupJob – onderdeel van StudiJob – biedt een oplossing voor alle startups en scaleups die af en toe extra medewerkers kunnen gebruiken: slimme, gemotiveerde en flexibele parttime hbo- en wo-studenten.

Wat krijg je?
Bij StudiStartupJob krijg je als ondernemer toegang tot capabel, gemotiveerd HBO en WO talent. StudiJob heeft een actieve database van ongeveer 5.000 studenten. Ze investeren tijd om jouw organisatiecultuur goed te leren kennen en matchen die vervolgens met de juiste studenten – doorgaans heb je al binnen zeven dagen een match. Met ruim achttien jaar ervaring, nemen ze het werving- en selectieproces volledig uit handen, net zoals de administratie en verloning van de student. Je zit niet vast aan eindeloze contracten: je kunt opdrachten van eenmalig drie uur uitzetten, tot vijfenhalf jaar fulltime. En dat zonder risico of extra kosten als vakantiegeld, verzekeringen en pensioenafdracht (alles zit in een vast uurtarief).

Wie krijg je?
StudiJob heeft studenten met de volgende expertises en achtergronden in huis: administratief, secretarieel, operationeel, human resources, marketing, finance, IT, graphic design, sales, copy writers, office management, creatief en techniek. De kracht van StudiJob zit ‘m in de flexibiliteit en het talent dat ze leveren. Ze kijken altijd naar de wens van de klant en samen met hun studenten en recent afgestudeerden kunnen ze praktisch alles leveren op uitzendgebied.

Wat kost het?
Omdat nieuwe bedrijven moeten groeien, bieden ze startups korting op reguliere tarieven. Scaleups krijgen bij StudiStartupJob een vaste korting van 14%, startups maar liefst 26%! Voor een derdejaars marketingstudent betaal je tussen de € 24 en € 28 exclusief btw. Alle kosten zoals loon, verplichte reserveringen, werkgeverspremies, sociale verzekeringen en pensioenafdracht zijn hierbij inbegrepen. Uiteraard adviseert StudiJob je indien gewenst ook over HR-zaken en strategische personeelsplanning.

Toegevoegde waarde
Natuurlijk is het aannemen van een nieuwe medewerker een (financiële) investering. Daarbij is het handig om voor ogen te houden dat deze persoon met zijn of haar werkzaamheden waarde toevoegt aan jouw bedrijf. Of door werkzaamheden uit handen te nemen die jij niet kan of wil doen, of door te zorgen dat jij tijd vrij kan maken voor urgentere zaken. Dit proces houden ze bij StudiJob altijd goed in de gaten; wanneer er een uitzendkracht bij een bedrijf geplaatst is, hebben ze regelmatig contact om te kijken of alles nog naar wens gaat en of ze nog ergens mee kunnen helpen. StudiJob neemt de verantwoordelijkheid als formeel werkgever van de uitzendkracht en partner van de klanten serieus, die stopt niet bij het moment dat de medewerker is aangenomen.

Voorbeelden van werk en klussen
De kortst mogelijke klus is eenmalig drie uur. Hierbij kun je denken aan bonnetjes sorteren voor een accountant. Maar ook tijdelijk invalwerk behoort tot de mogelijkheden. Dit is ideaal bij ziekte of zwangerschapsverlof. Enquêteurs nodig? Ook projectmatig werk zet StudiJob voor je uit. Bind je liever iemand voor langere tijd aan jouw bedrijf? Huur dan iemand parttime of fulltime in voor een vast aantal weken of maanden – al dan niet voor onbepaalde tijd. Handig als je een klantenservicemedewerker of salesmedewerker nodig hebt. Tijdelijke medewerkers kunnen ingezet worden om vaste medewerkers te ontlasten. Een derde- of vierdejaars student kan een aantal van de simpelere taken op zich nemen zodat de vaste medewerker zich kan focussen op ingewikkelder werk.

Soorten dienstverlening
Er zijn meerdere soorten dienstverlening beschikbaar. StudiJob kan de volledige werving en selectie uit handen nemen en de verloning. StudiJob is dus formeel werkgever. De opdrachtgever betaalt een vast uurtarief, krijgt één overzichtelijke factuur en loopt weinig risico maar heeft veel flexibiliteit. Neem je de kandidaat liever zelf in dienst? Ook dat is mogelijk. Je betaalt StudiJob een werving en selectie fee en draagt ook alle risico’s.

Wist je dat…

  • StudiStartupJob is opgezet met hulp van StartupAmsterdam?
  • Ze wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan naar het soort medewerkers dat een startup nodig heeft?
  • StudiJob het enige uitzendbureau in Nederland is dat specifiek inspeelt op startups en hen helpt hun business op te schalen?

StudiStartupJob Werving & Selectie

Sarphatistraat 131A, Amsterdam, Netherlands
0205353460

Meet the partners