Nudge – Een bedrijf met een missie

logo nudge

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst
Nudge is in 2010 opgericht door Jan van Betten, die na twee decennia als topfunctionaris bij onder andere KPN, Reed Elsevier en Questionmark besloot om zich volledig in te zetten voor een duurzame wereld. Met Nudge, een organisatie voor duurzame ontwikkeling, heeft hij de nadruk gelegd op het samen werken. Want ook al is verandering van onderop zeker mogelijk, kan steun van partijen met veel kennis en ervaring een project sneller en beter van de grond laten komen.

Nudge is sinds 2014 een gecertificeerde B-Corp en daarmee een bedrijf dat met kop en schouders boven anderen uit steekt op het gebied van duurzaamheid. B-Corps gaan namelijk een stuk verder dan andere bedrijven: het steunen en bevorderen van duurzaamheid is voor hun een hoofddoel.

Een klein zetje richting positief gedrag
De missie van Nudge is het realiseren van blijvende gedragsverandering bij individuen en organisaties. Hierbij richten zij zich op thema’s rondom klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Door mensen te betrekken bij projecten en campagnes willen ze op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren.

Nudge bedenkt niet alleen die projecten; ze voert ze ook uit. Duizenden individuen hebben zich aangemeld met hun idee of om mee te doen aan een bestaand project. Zo worden mensen bijvoorbeeld uitgenodigd meer kraanwater te drinken om plastic afval te verminderen, nee-nee stickers te plaatsen om papierverspilling tegen te gaan, of over te stappen op zonne-energie.

Organisaties kunnen met behulp van Nudge onder andere een campagne organiseren om duurzaamheid te stimuleren, challenges creëren om oplossingen te bedenken voor een ingewikkeld vraagstuk, en veel meer.

De kracht van samen
Nudge gelooft dat elke verandering telt en dat elk duwtje uiteindelijk leidt tot grote sprongen voorwaarts. Veel individuen en organisaties ondernemen projecten om bij te dragen aan een betere wereld. Nudge wil de mensen en organisaties achter deze projecten bij elkaar brengen om samen te kunnen werken. Dat versnelt en versterkt.

Het gaat Nudge om impact. Daarom gaat de winst volledig ten goede aan het uitbreiden en versterken van hun activiteiten. Want hun groei is ook groei richting de best denkbare wereld voor iedereen.

Ben je benieuwd hoe een netwerk van 300+ duurzame bedrijven en 55.000+ groene individuen jouw bedrijf een “nudge” kan geven? Neem dan contact op met Nudge.

 

Nudge

Baden Powellweg 281, Amsterdam, Netherlands
020 23 37 172

Meet the partners