Manifesto – Business coaching & personal accountants

logo manifesto

Wie en wat is Manifesto
Manifesto is een nieuw type accountant voor MKB-ondernemers. Manifesto neemt je al je administratieve rompslomp uit handen en laat je real time je resultaten zien. Van je bedrijf, je persoonlijke ontwikkeling, benchmark en je maatschappelijke relevantie.

Maar Manifesto is bovenal een coach. Waar je minimaal elk kwartaal een gesprek mee hebt. Die van jou een steeds betere ondernemer maakt, met een steeds succesvoller bedrijf. Verder is Manifesto een coöperatie van en voor ondernemers. Het heeft geen winstoogmerk en eventuele winsten krijgen een maatschappelijke bestemming. Manifesto werkt met vaste prijzen.

Manifesto is twee jaar geleden opgericht uit frustratie. Omdat accountants maar niet willen veranderen. Niet willen vernieuwen. Niet verder dan cijfertjes denken. Niet empathisch zijn. Niet begrijpen waar ondernemers behoefte aan hebben of hoe je hen kunt helpen om succesvol te worden.

Werkwijze
Elke nieuwe klant krijgt na een uitgebreide intake een door de accountant ondertekend manifest. Daarin belooft hij of zij alles uit jou en je onderneming te halen en je te laten excelleren. Je droom dichterbij te brengen en je doelen te realiseren.

Bij zo’n intake wordt ingegaan op wat jij belangrijk vindt. Waar je met je bedrijf over vijf of tien jaar wilt staan. Welke betekenis je zoekt. Wat je droom is. Oftewel de ‘why’ van je organisatie. Na dit gesprek volgt nog een administratieve intake en wordt je administratie zo ingericht dat je optimaal op je doelen kunt sturen. Je maakt kennis met de administratiefabriek en hoeft vervolgens alleen maar je facturen regelmatig te downloaden of te mailen.

scoreboard manifesto

Het persoonlijk scorebord. Waarop je altijd kunt zien wat je scores zijn. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsresultaten, benchmark en maatschappelijk relevantie. Zo weet jij – maar ook je coach – 24/7 hoe je presteert. En dus waar er bijgestuurd moet worden.

 

En verder
Manifesto organiseert regelmatig inspiratiesessies die druk bezocht worden en waar veel genetwerkt wordt. Waar bijzondere sprekers als Adjiedj Bakas, Engbert Breuker, Yuri van Geest, Eric Smit, Arko van Brakel, Kees Klomp en Jan Rotmans graag hun verhaal vertellen. Omdat zij zielsverwanten van Manifesto zijn. Op dezelfde manier in het leven staan. Ook maatschappelijke relevantie nastreven.

Manifesto & Amsterdam Made
Manifesto biedt speciaal voor de makers van Amsterdam Made twee opties aan. Individuele- en groepscoaching. Daar hangen ook verschillende prijskaartjes aan. Zo is de groep coaching zo’n 30 tot 35% goedkoper en vooral geschikt voor de wat kleinere makers. Niet alleen om het prijsaspect, maar ook omdat groep coaching een andere dynamiek heeft en je dan ook van elkaar leert. Zo’n groep bestaat uit minimaal vijf en maximaal tien personen.

De mensen achter Manifesto
Manifesto Amsterdam wordt gerund door oprichter en business coach Erik Friedeberg en personal accountant Monique Piet. Erik is al achttien jaar ondernemer en begeleidde de afgelopen jaren accountantsorganisaties in hun veranderingsproces. Hij adviseerde overheden en begeleidde ondernemers in het kader van de Bbz-regeling. Monique is al 18 jaar accountant en belastingadviseur (AA-CB). Zij werkte bij Deloitte, NAHV accountants en was partner bij Kromhout accountants in Lisse.

Verder werken op de Amsterdamse vestiging van Manifesto nog twee zogenaamde Go Betweens. Mensen met een boekhoudkundige achtergrond die het contact onderhouden tussen de leden/klanten en de techies van de administratiefabriek. En dan heb je natuurlijk nog de Vliegende Brigade. De groep specialisten om Manifesto heen die ingewikkelde problemen met en voor je op te lossen. Die bestaat uit fiscalisten, HRM, marketing, content, pensioen, merkenrecht, en juridisch specialisten.

 

Manifesto Accountants

Isaac Titsinghkade 107, Amsterdam, Netherlands
06 532 389 71

Meet the partners