Atelier MADE HERE

Made to order

Atelier MADE HERE
Atelier MADE HERE is een kleermakers coöperatie. De enige in Nederland en één van de weinige in de wereld. Hier is voor gekozen omdat het recht doet aan de makers. In de kleding industrie in het bijzonder is het erg belangrijk dat de makers weer gezien en gewaardeerd worden. Atelier MADE HERE haalt de hoogwaardige maakindustrie naar Nederland terug om de ecologische voetafdruk van kleding te verkleinen en de waardering voor het vakmanschap te vergroten.

Made to order
Atelier MADE HERE maakt slow fashion hier in Nederland. Tijdeloze duurzame ontwerpen van haar partners voor wie ze volgens het made to order concept werkt. Alleen maken wat daadwerkelijk gekocht wordt en bewustzijn creëren voor het vakmanschap dat nodig is om een kledingstuk te maken. Ze maken kleding om van te houden wetende dat ‘loved clothes last’.

Vakmanschap
Dit doet Atelier MADE HERE dankzij de inzet van professionals die uit landen komen waar het ambacht om kleding te maken nog volop bloeit, zoals in Syrië en Irak. De mode-industrie is de twee na vervuilendste industrie ter wereld. De noodzaak om anders met kleding om te gaan is inmiddels heel groot. Bijvoorbeeld door voor kleding te kiezen die langer goed blijft, gemaakt van duurzame materialen en waar we echt van houden. Door kleding te maken van in Nederland beschikbare restproducten of van gerecycled materiaal. Maar dat vereist kleermakersvakmanschap dat nauwelijks meer aanwezig is in Nederland.

Ecologische voetafdruk verkleinen
“We zetten onze talenten in om lokaal, op bestelling, en maatwerk te kunnen leveren om zodoende de ecologische voetafdruk van kleding productie te verkleinen. We werken ook zo duurzaam mogelijk, door zeer bewust om te gaan met stof waardoor we zo weinig mogelijk afval creëren. Daarnaast gaat het textielafval dat we wel hebben naar de textielbak voor recycling. Ook denken we graag met onze opdrachtgevers mee hoe zij een duurzaam product op de markt kunnen brengen door ze in contact te brengen met leveranciers van duurzame en gerecyclede stoffen. Onze droom is om onze machines op groene stroom te laten werken.”

Interesse om met Atelier MADE HERE samen te werken?
Bekijk hun Instagram account om een idee te krijgen van wat ze maken: www.instagram.com/ateliermadehere
Mail naar: info@ateliermadehere.nl