MADE HERE – Productie-naaiatelier voor opdrachtgevers die graag in Nederland produceren!

Made here

MADE HERE is een productie-naaiatelier. Ze halen de maakindustrie naar Nederland terug om de ecologische voetafdruk van kleding te verkleinen. Dit doen ze dankzij de inzet van professionals die uit landen komen waar het ambacht om kleding te maken nog volop bloeit, zoals in Syrië en Irak. De mode-industrie is de twee na vervuilendste industrie ter wereld. De noodzaak om anders met kleding om te gaan is inmiddels heel groot. Bijvoorbeeld door voor kleding te kiezen die langer goed blijft, waar we echt van houden. Door kleding te maken van in Nederland beschikbare restproducten of van gerecycled materiaal. Maar dat vereist kleermakersvakmanschap dat nauwelijks meer aanwezig is in Nederland.

Slow fashion

MADE HERE zet zich in voor slow fashion. Kies beter en koop minder want “LOVED CLOTHES LAST”. Door meer bewustzijn te creëren voor het gehele productieproces, te beginnen met zichtbaar maken wie het maakt en het vakmanschap dat daar voor nodig is. Door de mogelijkheid te creëren de productie in Nederland te doen plaatsvinden en daarmee CO2 te reduceren, meer maatwerk en kleine oplagen te kunnen maken. Door met opdrachtgevers te werken die met recyclede, duurzame, vintage materialen of restcollecties werken. En ze willen stimuleren langer te doen met kleren door ze te repareren of te vermaken. MADE HERE is een coöperatie omdat het recht doet aan de makers. Juist in de mode-industrie is het zo belangrijk dat we de makers weer gaan zien en waarderen.

Vakmanschap

Als productie-naaiatelier, produceert MADE HERE in opdracht van anderen. Ze zijn flexibel, hebben veel kennis is huis en staan open voor zeer uiteenlopende opdrachten. Vanuit hun vakmanschap maken ze kleding om van te houden. Zodat je lang doet met je kleren, zodat je het laat repareren als dat nodig is en zodat je gestimuleerd wordt er een nieuw kledingstuk van te laten maken als de tijd daar is, want “LOVED CLOTHES LAST”.

Een aantal van de mogelijkheden van MADE HERE is:

  • Samples: Wil je voor een nieuw product samples laten maken zodat je helemaal zeker weet dat het goed past en dat aan alles is gedacht voordat je overgaat op productie?
  • Productie: Heb je een kledingmerk en wil je graag in Nederland produceren omdat je kleine oplagen hebt, een speciale limited edition wil uitbrengen, graag snel schakelt en maatwerk biedt?
  • Recycled, upcycled, refurbished: Werk je met restcollecties, reststoffen, vintage of recycled stoffen en ben je op zoek naar kleermakersvakmanschap om daar prachtige kledingstukken van te maken?

Ecologische voetafdruk verkleinen

“We zetten onze talenten in om lokaal, op bestelling, en maatwerk te kunnen leveren om zodoende de ecologische voetafdruk van kleding productie te verkleinen. We werken ook zo duurzaam mogelijk, door zeer bewust om te gaan met stof waardoor we zo weinig mogelijk afval creëren. Daarnaast gaat het textielafval dat we wel hebben naar de textielbak voor recycling. Ook denken we graag met onze opdrachtgevers mee hoe zij een duurzaam product op de markt kunnen brengen door ze in contact te brengen met leveranciers van duurzame en gerecyclede stoffen. Onze droom is om onze machines op groene stroom te laten werken.”

 

Interesse om met MADE HERE samen te werken?

Mail naar: info@ateliermadehere.nl

MADE HERE Naaiatelier

Zeeburgerdijk 265, 1095 AC Amsterdam, Nederland
info@ateliermadehere.nl

Meet the partners