Hutspot – Een concept dat werkt

hutspot logo

Altijd open voor nieuwe, unieke producten

Hutspot is in de zomer van 2012 door Nick van Aalst, Reinier Bernaert en Pieter Jongens begonnen als kleine pop-up store in de Utrechtsestraat. Inmiddels is de unieke winkelervaring uitgegroeid tot een begrip – niet alleen Amsterdam, maar ook in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Wat Hutspot doet heeft zich namelijk bewezen als een werkend concept. In 2016 is Hutspot nog genoemd in de Vogue Top10 concept stores, wereldwijd!

Springplank voor talent

De winkel is namelijk hét podium voor ontwerptalent, designers, merken en ondernemers om hun producten onder de aandacht te brengen. Hutspot streeft ernaar dat dertig procent van de producten in de winkel lokaal zijn. Amsterdamse producten in Amsterdam, Rotterdamse producten in Rotterdam. Die worden aangevuld met verschillende populaire merken zoals Selected en Samsøe & Samsøe. Hutspot staat altijd open voor nieuwe unieke producten om toe te voegen aan de collectie.

Meer dan alleen een winkel

Maar, het is uiteraard méér dan alleen een winkel. Hutspot combineert retail met een barbershop, café en lunchroom. Daarnaast organiseert Hutspot wekelijks evenementen van productlanceringen, boekpresentaties tot diners en live muziek. In samenwerking met kledingmerk Ontour organiseerde Hutspot bovendien een bootfeest en met FOAM kwam de winactie “Spending the night at FOAM” tot stand, waar je een overnachting in het leukste fotografie museum van Nederland kon winnen. Die actie wordt dit jaar herhaald met een nacht in EYE.  

Hutspot collectie

In mei 2018 heeft Hutspot haar eerste eigen collectie gelanceerd, bestaande uit moderne klassiekers die met oog voor detail en dagelijks gebruik zijn ontworpen. De Hutspot collectie bestaat op dit moment uit een vrouwen- en mannenlijn en zal binnenkort worden uitgebreid met accessoires, woondecoratie, stationery en kunst. De collectie is te koop in de Hutspotvestigingen én in de gloednieuwe webshop.

Hutspot staat ten aller tijden open voor nieuwe ideeën en merken. Bij interesse kan je het contactformulier op de website van Hutspot invullen. Hutspot cureert het aanbod en zorgt voor de juiste mix. In ruil voor een kleine service fee en een commissie over de verkochte producten kan je deelnemen aan het concept.

Hutspot Shop

Rozengracht 204, Amsterdam, Nederland
020 - 37 08 708

Meet the partners