Hemp Collective

Hemp Collective logo

Hennep kent talloze duurzame toepassingen en kan een grote bijdrage leveren aan een lokale, biobased en circulaire economie. De veelzijdigheid en potentie van deze plant zijn groot, maar bekendheid bij het publiek, overheid en industrieën ontbreekt. Om deze bekendheid te vergroten en het bestaande imago te verbeteren is de Hemp Collective opgericht.

De missie
Hennep op de kaart zetten, dat is wat de Hemp Collective beoogt. Dit krachtige gewas kan duurzaam verbouwd worden en is een grondstof voor kwalitatief hoogwaardige, gezonde producten. Hennep kent talloze toepassingen op het gebied van voeding, kleding, bouwmaterialen, medicijnen, plastics en vele anderen. Daarmee vormt hennep een goed alternatief voor vele niet-duurzame grondstoffen die nu gebruikt worden. De Nederlandse markt is aan het groeien, maar het gebruik van hennep in de dagelijkse praktijk blijft echter nog sterk achter bij wat er op basis van gezondheids- en milieuoverwegingen te verwachten valt. En dat is opvallend, gezien de huidige aandacht voor natuurlijke, kwalitatief hoogstaande producten, duurzaamheid en gezondheid.

Inmiddels is er een groeiend aantal kleine ondernemers die hennep als grondstof gebruiken voor o.a. kleding, cosmetica en voedingsproducten. Zij stuiten echter op de onbekendheid die hennep in de markt geniet en de negatieve associatie met marihuana. Elk van deze ondernemers is zelf bezig om de waarde van hennep-producten aan de consument uit te leggen, en daarmee de vaak iets hogere prijs te verantwoorden, die de producten gezien de nog kleine schaal hebben.

I'm told this is industrial hemp, which grows wild on the preserve.

Voor de makers
Er is een groeiende interesse van verschillende industrieën en ontwerpers om meer hennep in hun producten te gebruiken. We staan dus aan de vooravond van de wederopstand van hennep. Hemp Collective wil alle hennepondernemers een podium geven en aan elkaar verbinden, en tegelijk de consument informeren over hennep. De Hemp Collective wordt gevormd door een team van gepassioneerde mensen die in hennep geloven en hun krachten hebben gebundeld voor een gezamenlijk doel.

Ook voor makers kan Hemp Collective dienen als een informatiekanaal en verbinder. “Makers die geïnteresseerd zijn in het materiaal kunnen altijd bij ons terecht met vragen over de technische specificaties en leveranciers. Als wij ze niet kunnen beantwoorden dan weten we in ieder geval iemand die dat wel kan!”, aldus Koen van Oostende van Hemp Collective.

Hemp Collective

Amsterdam, Netherlands
-

Meet the partners