Desko – Circulaire kantoormeubelen

desko logo

 

Circulaire Economie

Als duurzame ondernemers zijn we altijd op zoek naar betere manieren om verspilling tegen te gaan, om producten een langer leven te geven en om slimmer te produceren. Hier is Desko een uitmuntend voorbeeld van. Al meer dan zestig jaar neemt het Amsterdamse bedrijf het voortouw in de circulaire economie. Na al die jaren zijn ze nog steeds op zoek naar manieren om nóg duurzamer te worden; en naar ontwerpers en makers die hun daarbij willen helpen.

Wat tegenwoordig hip, trendy en slim ondernemen is doet Desko al sinds 1952. Door nieuwe en hergebruikte kantoormeubelen te verhuren, oude meubels terug te kopen en te recyclen, producten te maken van reststromen en de nadruk te leggen op kwaliteit, wordt verspilling drastisch verminderd.

Met elk bedrijf spreekt Desko hetzelfde af: verkochte, verhuurde en geleasde meubelen worden, wanneer ze niet meer geschikt zijn voor gebruik, weer door Desko opgehaald, gerepareerd en opgeknapt. Zo is er geen risico dat het meubilair voorbarig op de vuilnisbelt terecht komt en wordt de levensduur van meubels tot wel 21 jaar verlengd. Wanneer reparatie niet meer mogelijk is, krijgen de onderdelen een nieuwe bestemming of worden ze gerecycled.

tafel van bowlingbaan

Tafel gemaakt van een bowlingbaan

Desko is op zoek naar ontwerpers en makers

Desko werkt samen met veel bekende en minder bekende meubelmakers, waaronder Ahrend, Hay, Gispen, Drentea en Zuiver. Daarnaast produceren ze hun eigen lijn, waarvoor ze samenwerken met ontwerpers en makers die duurzaamheid voorop zetten. In samenwerking met We Beat the Mountain hebben ze bijvoorbeeld de “Circulaire Carrier Seat” ontwikkeld. Deze comfortabele stoel is gemaakt van gerecycled hout en bagagecarriers afkomstig van Schiphol.

Ontwikkel jij dus meubelen – van stoelen en bureaus tot tapijten en wandkasten – die zijn geupcycled, van reststromen zijn gemaakt, volledig circulair of biologisch afbreekbaar zijn? Dan is Desko op zoek naar jou. Indien jouw ontwerp uitvoerbaar is wordt het door de kantoorspecialist geproduceerd en op de markt gezet.

Desko is er voor iedereen: van zzp’ers tot grote multinationals die hele kantoren moeten inrichten. Ze tellen dan ook een aantal grote bedrijven, waaronder ABN AMRO en Friesland Campina, als klant.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Desko Circulaire opdrachtgever

Herwijk 12, Amsterdam, Netherlands
020 48 01 020

Meet the partners