De Openbare Werkplaats –  Een volledig uitgeruste werkplaats, maar alleen wanneer je dat nodig hebt.

Amsterdam zit vol met creatieve makers zoals zelfstandig professionals, ontwerpers, hobbyisten en kunstenaars. Helaas beschikken velen van hen (nog) niet over een eigen werkplaats. Wanneer zij iets willen fabriceren, vormgeven of maken waarvoor tijdelijke, grote, of dure machines nodig zijn – zoals een prototype of een restauratieobject – kunnen ze terecht bij de Openbare Werkplaats. 

De Openbare Werkplaats is sinds 2013 dé plek voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil met hout of metaal en zelf niet de beschikking heeft over de professionele machines. In tegenstelling tot andere werkplaatsen hoef je niet een maandelijkse huur te betalen om gebruik te kunnen maken van de werkplaats, maar kan je per dagdeel een werkplek huren, inclusief het gebruik van hout- en metaal bewerkingsmachines.

De uiterst vakkundige eigenaren staan altijd voor je klaar als je hulp of advies nodig hebt bij het gebruik van een machine of uitzoeken van materiaal. De Openbare Werkplaats is de onder andere de vaste werkruimte van BartAmbacht en Ed Koevoet.

De Openbare Werkplaats biedt bovendien begeleiding en verschillende, diverse cursussen aan zodat jij op een veilige manier meer vaardigheden op kan doen en nog meer uit jezelf en de machines kunt halen. Tenslotte is er voorzien van een kantine, gratis WIFI en parkeergelegenheid.

De oprichters Remco en Stijn vertellen: ‘Het mooiste is dat we plek hebben gecreëerd, waar zoveel verschillende creatieve mensen komen met alle mooie, gekke en unieke ideeën en de prachtige dingen die ze maken. Het is inspirerend voor iedereen die hier komt en het versterkt elkaar ook.’

De Openbare Werkplaats

Cruquiusweg 78a, Amsterdam, Nederland
020 46 80 581

Meet the partners