B. Amsterdam – Een Stad in een Gebouw

bamsterdamlogo

Een innovatief concept-kantoor

B. Amsterdam is een nieuw concept-kantoor gevestigd in het oude hoofdgebouw van IBM in Slotervaart. Het complex stond na het vertrek van IBM jaren leeg en plannen om van het gebied een tweede Zuidas te maken werden niet vervuld. Tot ons grote plezier – en het plezier van menig werkende Amsterdammer – besloot de huidige eigenaar om in samenwerking met een vastgoed ontwikkelaar dingen anders aan te pakken. Deel van het complex wordt verhuurd aan PostNL en het andere deel is omgetoverd tot volledig geïntegreerd business model: B. Het is ontstaan uit samenwerking met Ricardo van Loenen en Guus Meulendijks en al in korte tijd is het complex uitgegroeid tot een Stad in een Gebouw, waar mensen terecht kunnen voor alles van sport en horeca tot evenementen en zelfs wonen.

B. Amsterdam: een ecosysteem met kantoors, co-working spaces en evenementen 

B. Amsterdam huisvest momenteel verscheidene kleine ondernemingen en start-ups, waaronder Startup Bootcamp, Innoleaps, en Het Vertaalcollectief. Daarnaast is er plek voor freelancers, die met een laag maandelijks tarief plaats kunnen nemen aan een van de flexbureau’s. Als co-working space is het een ideale locatie om niet alleen zelfstandig te werken, maar ook om samen te werken met andere gedreven en bedreven mensen.

Er worden ook regelmatig congressen en evenementen georganiseerd, zoals het IBM Watson event over cognitive computing, en CROWDF€ST, een festival waar start-ups en makers in contact kunnen komen met investeerders.

B. huist ook BSSA: B. Startup School Amsterdam. Deze school is opgericht voor recentelijk afgestudeerden die ondervinden dat er een kloof is tussen hun kennis en wat er tegenwoordig wordt gevraagd op de arbeidsmarkt. Gedurende 7 tot 9 maanden kunnen ze alles leren over programmeren, growth hacking, content creation of UX design. Omdat het door de overheid en participerende bedrijven wordt gesubsidieerd is het gratis toegankelijk voor iedereen onder de 26.

De Toekomst

In juli 2017 opende B. Amsterdam haar derde kantoor: B.3 op de Johan Huizingalaan. Hier krijgen grotere bedrijven zoals PwC, PostNL en IBM de ruimte om “innovatie studio’s” te ontwikkelen, waar ze zich kunnen focussen op groei en innovatie.

Eind 2018 opent het eerste internationale kantoor in New York. B. New York zal in Brooklyn gelegen zijn en verschillende Amerikaanse en Nederlandse startups huisvesten.

B. Amsterdam Kantoorruimte

Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam, Netherlands
020 26 12 517

Meet the partners