Over ons

Wij laten zien wat de regio Amsterdam in huis heeft. Duurzame producten en hun creatieve makers brengen we in beeld.

Wij geloven in een regio met een duurzame economie, waar de maakindustrie zichtbaar is. Waar mensen bewust kiezen voor producten van eigen bodem die zijn gemaakt met oog voor duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap. Waar consumenten en bedrijven lokaal inkopen en ook bezoekers van de stad daarvoor kiezen. Op deze manier rouleert geld regionaal en neemt de lokale economie in kracht toe.

Hoe draagt Amsterdam Made daaraan bij?

Wij vestigen de aandacht op lokale, duurzame bedrijven en hun makers. Op verschillende manieren geven wij hen exposure: wij vertellen hun verhalen, tonen hun producten op de Amsterdam Made Shop en regelen via onze mediapartners zichtbaarheid in de media. Daarnaast voeren we het Amsterdam Made Keurmerk, een kwaliteitslabel voor lokale en duurzame producten, zodat deze makkelijker te vinden en herkennen zijn. Hiermee stimuleren we de bewustwording van de consument waardoor die voor een meer verantwoorde levensstijl kiest en de koop lokaal-mentaliteit aanneemt. Ook bieden wij de makers een netwerk waarin kennis gedeeld kan worden en samenwerkingen worden gestimuleerd.

Amsterdam Made Keurmerk

Het keurmerk is ontwikkeld op verzoek van de gemeente Amsterdam. In november 2015 zijn de eerste keurmerken uitgereikt aan onder andere Brouwerij ’t IJ, Kesbeke en Roetz-Bikes door Kajsa Ollongren, toenmalig loco-burgemeester. Bedrijven die het keurmerk ontvangen produceren binnen onze landsgrenzen. Hun kernwaarden zijn duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap. Het doel van het Amsterdam Made Keurmerk is het stimuleren van de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie.

Nieuws