Over Ons

Waar voorheen de trams na vele ritjes in remise gingen, is de Hallen in Amsterdam-West tegenwoordig een broedplaats van creatievelingen. Een plek waar stichting Amsterdam Made zich als een vis in het water voelt. Amsterdam Made is hét platform voor de Amsterdamse maakindustrie en houdt kantoor boven The Maker Store. Tijd om de stichting en de gezichten erachter wat beter te leren kennen.

Amsterdam Made is 2015 bedacht door Bas Beekman, die inmiddels op de achtergrond nog betrokken is bij de stichting. Samen met Marit Timmerman, managing director, wilde hij gehoor geven aan de behoefte die er leefde onder de Amsterdamse makers: een platform waar ze elkaar kunnen vinden, waar ze kennis kunnen delen. Een plek waar de Amsterdamse makers in het zonnetje worden gezet. Want dat Amsterdamse makers er in grote getale zijn, is nu – ruim drie jaar later – meer dan duidelijk geworden.

Van eigen bodem

Waar in het begin nog een kleine vijftig makers het Amsterdam Made-platform vulden, zijn er nu ruim honderdvijftig makers betrokken, die worden ondersteund door een kleine vijfentwintig partners – bedrijven die de maakbedrijven op verschillende vlakken hulp bieden. Deze poule aan creatieve ondernemers is een prachtig visitekaartje geworden voor de Mokumse maakindustrie.

Team Amsterdam Made

Marit Timmerman wordt aan haar bureau inmiddels vergezeld door Marlijn van Schaik (community manager) en Agnes Nijholt (redacteur). Ook Lucas Gijsberts en Mara Spruyt (beiden projectmanagers) schuiven regelmatig aan. Als team zorgen ze ervoor dat de maakindustrie iedere dag een beetje beter zichtbaar wordt. Dit doen ze door middel van de website, waar alle bedrijven hun eigen pagina als visitekaartje hebben, maar ook door het organiseren van passende events en het leggen van de juiste verbindingen.

In drie jaar tijd is Amsterdam Made in sneltreinvaart – of moeten we zeggen sneltramvaart – uitgegroeid tot een waardevol platform voor de Amsterdamse maakindustrie. Een plek waar goed voor elkaar gezorgd wordt, én voor de stad.