Over ons

Wij laten zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft. Lokale, duurzame producten en hun vakkundige creatieve makers worden in beeld gebracht.

Amsterdam Made gelooft in een leefbare, duurzame regio met een sterke, circulaire en lokale economie. Steden waar de maakindustrie zichtbaar is en waar consumenten, bedrijven en overheden (in)kopen bij lokale makers en leveranciers. Een economie die kan bestaan door een cultuur waarin mensen bewust kiezen voor producten van eigen bodem. Producten die zijn geproduceerd met oog voor duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap.

Om onze dromen te bewerkstelligen, laten we zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft. We vestigen aandacht op de lokale, duurzame, creatieve bedrijven, hun makers en producten. Daarnaast voeren we een erkend keurmerk, zodat de lokale en duurzame producten makkelijker te vinden en herkenbaar zijn. Met dit alles stimuleren we de bewustwording van de consument waardoor die een meer verantwoorde levensstijl aanneemt en de koop lokaal-mentaliteit adopteert. De bewuste consument is op producten uit eigen stad gericht, waardoor geld lokaal rouleert en de regionale economie in kracht toeneemt.

In samenwerking met onze mediapartners en via onze eigen kanalen delen we inspirerende verhalen, tonen we de producten en geven we bekendheid aan de bedrijven die het Amsterdam Made Keurmerk dragen.

Het Amsterdam Made Keurmerk is een kwaliteitslabel voor lokale en duurzame producten. Door het Keurmerk wordt het een stuk makkelijker om lokale en duurzame producten te vinden en herkennen. Alle producten op de Amsterdam Made Shop dragen het keurmerk.

Het keurmerk is ontwikkeld op verzoek van de gemeente Amsterdam. In november 2015 zijn door Kajsa Ollongren, toenmalig loco-burgemeester, de eerste keurmerken uitgereikt aan onder andere Brouwerij ’t IJKesbeke en Roetz-Bikes.

Nieuws