Over Ons

Amsterdam Made vertegenwoordigt en versterkt de Amsterdamse maakindustrie

Amsterdam Made gelooft in een leefbare, duurzame stad met een sterke, circulaire en lokale economie. Een stad waar de maakindustrie zichtbaar is en waar consumenten, bedrijven en overheden (in)kopen bij lokale makers en leveranciers. Een economie waarin geld circuleert, in plaats van wegvloeit naar monopolisten en multinationals. Een economie die kan bestaan door een cultuur waarin men bewust kiest voor producten van eigen bodem. Producten die zijn vervaardigd met oog voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap. Producten met een lange levensduur die met zorg worden onderhouden en met elkaar worden gedeeld. Kortom: Amsterdam Made gelooft in een metropool waar men goed zorgt voor de stad én voor elkaar.

Lokale, duurzame & creatieve maakbedrijven

Om onze visie te bewerkstelligen, laten we – ondersteund door onze partners – zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft. We vestigen aandacht op de lokale, duurzame, creatieve bedrijven, hun productieprocessen en producten. Daarmee stimuleren we de bewustwording van de consument waardoor die een verantwoorde levensstijl aanneemt en de koop lokaal-mentaliteit adopteert. De bewuste consument is op producten uit eigen stad gericht, waardoor geld lokaal rouleert en de regionale economie in kracht toeneemt.

Samen met onze mediapartners, bevriende bloggers en via onze eigen kanalen delen we inspirerende verhalen, tonen we producten en geven we ruchtbaarheid aan het Keurmerk.

Erkend keurmerk

Amsterdam Made vertegenwoordigt en versterkt de maakindustrie. Dat doen we door een erkend keurmerk te voeren dat staat voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap. Daarnaast bieden we een nuttig platform waarop alle makers en hun producten in beeld worden gebracht. En dat alles, doen we, met ondersteuning van onze (media)partners en support van bekende Amsterdamse bedrijven.

Amsterdam Made richt zich op succesvolle, lokale maakbedrijven die een kwalitatief hoogwaardig fysiek product maken. Zij dragen het Amsterdam Made Keurmerk. De gekeurmerkte bedrijven zijn gevestigd in de Metropool Amsterdam, passen binnen de kernwaarden creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap. Ze variëren van start-ups tot gevestigde namen en van traditionele ambachtslieden tot eigentijdse ondernemers. Worst, bier en chocolade maar ook kleding, lampen en circulaire fietsen behoren tot de collectie. Amsterdam Made telt circa 150 keurmerkdragers.