Walter Wallet – de stack & slide portemonnee

Walter Walet

Walter is in 2016 begonnen met het op de markt brengen van een bijzondere portemonnee, de Walter Wallet: zeven passen die met één simpele handbeweging omhoog komen en daarna trapsgewijs omlaag vallen. De manier waarop de kaarten worden gelanceerd is wereldwijd gepatenteerd (het zogenaamde “stack and slide” systeem). Het eerste model was van kunststof, en een half jaar later kwam de aluminium versie op de markt. De Walter Wallet is op dit moment ontzettend populair, met name bij de doelgroep mannen tussen de 25 en 35 jaar.

Everyday carry revolutie

Walter wordt steeds meer een merk dat de ‘everyday carry‘ beter, leuker en mooier maakt. De lijn wordt elk jaar met zo’n vier tot zes producten uitgebreid. Eind 2017 is de Walter Bamboo Dock gelanceerd: een organizer voor al de dagelijkse spullen – sleutels, bonnetjes, muntgeld, telefoon enzovoorts – maar natuurlijk zitten in de Bamboo Dock ook vakken voor de Walter Wallet. Al snel kwam de Walter Bamboo Dock met een ingebouwde wireless charger om je telefoon draadloos te kunnen opladen. In Februari 2018 is de Walter Phone Wallet geïntroduceerd – een Walter Wallet maar dan geïntegreerd in een telefoonhoesje. Superplat, en plek voor drie bankkaarten die er eenvoudig uit zijn te halen, ook weer met gebruik van het gepatenteerde stack and slide systeem. En er volgt nog meer! Dus blijf Walter volgen.

Duurzaamheid

Bij de producties wordt zo veel mogelijk gekeken hoe we duurzaam kunnen produceren. Welke materialen kunnen we het beste gebruiken? Kunnen de materialen gerecycled worden? De Walter Wallet Aluminium is gemaakt van gerecycled materiaal en de kunststof Walter Wallet is volledig recyclebaar. De Walter Bamboo Dock is gemaakt van FSC goedgekeurd bamboo.

Amsterdams merk

Walter Wallet werkt met allerlei lokale partijen in Amsterdam. Van designers tot webbouwers; ze ontmoeten elkaar vele malen per week, en altijd op de fiets. De stad geeft de energie, maar dus ook de tijd (ze hebben nooit last van files).

Walter Wallet

Haparandaweg 11, 1013 BD Amsterdam, Nederland
-

Producten

Meet the makers

Over deze maker