Vasili Lights – Transformeer elke kamer met deze speelse lampenkappen

logo van Vasili Lights

Architectonisch ontwerp

Het in Amsterdam gelegen designstudio Vasili Lights is in 2015 opgericht door Vasili Popov en Lidiya Koloyarskaya. Zij beheren Vasili Lights parallel aan hun architectuurbureau, waarvoor ze onder ander gebouwen hebben ontwikkeld voor Stichting Aap, een stichting die exotische dieren opvangt in Nederland en Spanje. Omdat zij af en toe pauze willen nemen van het grotere werk, vestigen ze bij Vasili Lights hun aandacht op het ontwerpen en maken van kleinere objecten. De verlichting die zij nu in hun studio ontwikkelen vloeit voort uit hun eerdere interieur ontwerp projecten.

Elke aquatische lamp is een combinatie van 3D ontwerp en hun sterke architectonische intuïtie. De papieren lampen zijn pakketten die je zelf in elkaar kunt zetten, door simpelweg  de vouwlijnen te volgen.De bijzondere lampenkappen zijn vooral populair bij ouders die een baby- of kinderkamer sfeervol willen inrichten. Dankzij een duidelijke handleiding zijn ze leuk en makkelijk om te maken – alleen of met de kinderen – en  transformeren  ze  elke kamer met hun speelsheid en stijl.

“Fabulous! Really looking forward to installing this in my turtle obsessed daughter’s room.” Kristina

Geïnspireerd door de zee

Vasili en Lidiya halen hun inspiratie uit de schoonheid van de Nederlandse kust. De vorm van de aquatische lampenkappen vind zijn oorsprong in de wilde natuur, het grote geluid en het ritme van de zee. Ze zijn daarnaast geïnspireerd door bioluminescentie, de bijzondere functie van diepzeedieren om licht op te wekken en uit te stralen.

De collectie bestaat uit vijf verschillende zeedieren: de schildpad, de dolfijn, de vis, de octopus en de kwal. Ze komen in verschillende kleuren en uitvoeringen: de “Lampenkap” heeft een open structuur zodat een peertje zichtbaar is en de “Lantaarn” heeft kleine perforaties die een zachte gloed creëren.

fish lampshades made in amsterdam by studio pop object

“Thanks a lot! The lanterns are so beautiful. The assembly was great fun. Hope our baby will love them as much as we do.” Best regards from Dresden, Anne

Low poly ontwerp

De vormentaal van Vasili Lights staat bekend als “low poly”, een populaire stijl die oorspronkelijk ontstond in oude computerspellen en veel gemeen heeft met modern architectonisch ontwerp. De lampen worden gemaakt van papieren sjablonen: een klein aantal voorgesneden fragmenten. Door de fragmenten te vouwen en lijmen verandert een simpel vel papier binnen een handomdraai in een vormvaste driedimensionale lamp. Plaats het vervolges om een peertje en jouw kinderkamer, woonkamer of kantoor wordt omgetoverd tot een gezellige en speelse ruimte.

“Hi! My wife enjoys your work, keep it magical!” Love from France

Een duurzame keuze

De sjablonen van Vasili Lights worden ontworpen en gemaakt in  Amsterdam voordat ze de hele wereld over worden verstuurd in een A3 envelop. Omdat de lampenkappen zo gemakkelijk in elkaar gezet kunnen worden, kan je ze zelfs maken met de kinderen! Maar het allerbeste? Door het stevige papier, de kleinschalige lokale productie en de compacte verpakking zijn de lampenkappen een duurzame keuze. Zo zijn de echte zeedieren een stukje veiliger voor plastic soep.

Dus neem de tijd  en geniet van het maken van jouw lampenkap. Het enige wat je nodig is wat lijm en een beetje geduld en de zeedieren komen tot leven in je handen.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Vasili Lights

Louwesweg, Amsterdam, Netherlands

Producten

Meet the makers

Over deze maker