van max logo

VANMAX is een Amsterdams pindakaas merk. Ze hebben een pindakaasmakerij, midden in de stad. Hier worden pindakazen ontwikkeld en ambachtelijk gemaakt. Het idee voor VANMAX is ontstaan bij Maxine Mantel, thuis in de keuken.

Maxine houdt van in de keuken staan, en van goed eten. Dit gecombineerd met ondernemerschap vindt ze het mooiste wat er is. Na experimenteren en presenteren op markten nam zij het besluit het product onder VANMAX op de markt te brengen. Echt eten beschikbaar maken en daarmee ambacht en bewustzijn terugbrengen. Het gaat er daarbij niet om ‘hoeveel’ of ‘hoe duur’ maar om kwaliteit en genieten.

Momenteel zijn er drie varianten: ‘gewoon’, ‘cashew’, en ‘pistache’. De pindakaas wordt ambachtelijk gemaakt. De pinda’s en noten komen rauw binnen. Worden vervolgens geroosterd in de oven, dus niet in de olie. Daarna worden de pinda’s en noten vermalen tot pasta. Hierbij wordt wat pinda-olie en kokosolie, zout en soms chilipeper toegevoegd. Geen e-nummers, geen suikers, geen palmvetten of soya-olie. Dit is beter voor onze gezondheid en veel lekkerder. Vervolgens worden de potten met de hand gevuld, ingepakt en per fiets geleverd aan de winkels.

Een mooie plek creëren, waar ontwikkeld en geproduceerd wordt. Dat is het doel van Maxine. Amsterdam is de basis van VANMAX. Hier zit de pindakaasmakerij en zitten de eerste klanten en eerste verkooppunten. Hier wonen de mensen die haar stimuleren verder te ontwikkelen. Dit is de plek waar VANMAX is ontstaan en van waaruit ze verder groeit. Misschien wel niet alleen met pindakaas…

VANMAX

Maasstraat 90, Amsterdam, Netherlands
06 422 316 85

Producten

De makers

Over deze maker