Keurmerk sinds: 03/08/2017

Van Soest – Van cacaoboon tot kunstwerkjes

Van Soest Logo


In 2008 openden de deuren van chocolatier Van Soest: een grote droom van eigenaresse Franny Blauwendraat, die het vak van haar vader en opa met de paplepel ingegoten kreeg. Binnen een jaar had ze de titel ‘beste startende onderneming’ te pakken en dat was nog maar het begin. Inmiddels staat Van Soest bekend als dé chocoladehemel van Amsterdam.

Wie voet zet over de drempel van de Utrechtsestraat 143 valt met de neus in de boter: overal waar je kijkt, zie je de lekkerste chocolade in de mooiste vormen. Van bonbons en chocoladelollies tot repen en druppels: je wilt het liefst alles mee naar huis nemen.

Dat dit niveau een stuk hoger ligt dan in de reguliere supermarkt straalt van de producten af. Dat kan Rachel, dochter van eigenaresse Franny, alleen maar beamen: “je kunt veel beter na het eten een koffie met twee bonbonnetjes van Van Soest nemen, dan een goedkope reep van de supermarkt tot de laatste kruimel opeten”.

Van Soest Amsterdam

En die kwaliteit is ook buiten de Nederlandse grenzen ontdekt. De chocolade van Van Soest wordt van Amerika tot in Japan gegeten. “Als toeristen onze producten hier in Amsterdam hebben gevonden, dan bestellen ze zodra ze weer thuis zijn in onze webshop een nieuwe lading. We verzenden wereldwijd,” zo vertelt Franny.

Aan de muur in de zaak hangt een grote wereldkaart waar te zien is waar alle chocolade vandaan komt. “We vinden het belangrijk om te weten waar onze cacaobonen groeien. Ik ben onlangs in Tanzania geweest, om bij de cacaoplantages te kijken. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe de productie eraan toegaat.”

Van Soest

Ook duurzaamheid heeft Franny hoog in het vaandel staan. “De productie staat direct in contact met de winkel. Omdat we met verse ingrediënten werken, maken we alles op bestelling en hoeven we eigenlijk nooit iets weg te gooien. Zijn er bonbons kapot? Dan delen we ze uit aan de klanten. No waste dus.”

Na acht jaar is Van Soest te groot geworden voor haar jasje aan de Utrechtestraat. “Dit pand verlaten we niet, maar de productie heeft meer ruimte nodig”. En dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws. Want hoe groter de productie, hoe meer mensen kunnen genieten van de chocoladekunstwerkjes van Van Soest.

Amsterdam Made keurmerk
Van Soest heeft sinds augustus 2017 het Amsterdam Made keurmerk voor hun chocoladereep met sinaasappel en roze peper.

amsterdam made keurmerk logo

SaveSave

Van Soest

Van Soest Amsterdam - Chocolatier, Utrechtsestraat, Amsterdam, Nederland
020 62 08 025

Producten

Meet the makers

Over deze maker