Uncover Lab – Tattooshop voor objecten

logo - uncoverlab

Uncover Lab is een tattooshop. Niet om je huid te versieren, maar om je eigendommen te personaliseren. Een tattooshop voor spullen. Ze roepen een halt toe aan de weggooicultuur door materiële zaken een tweede leven te geven. “Als je een product personaliseert met een mooie tekening, dan krijgt het meer waarde. Een herinnering van dat moment, dat gooi je minder snel weg”, aldus Siem een van de makers van Uncoverlab.

Uncoverlab bestaat uit Siem, Victor en verschillende designers die de mooiste tekeningen maken. Uncoverlab is ontstaan omdat ze een gepersonaliseerde Macbook wilden weggeven. Uiteindelijk heeft het 2 jaar geduurd, voordat ze de eerste Macbook hebben gepersonaliseerd.

Het personaliseren doen zij met een speciale Lion laser. Het apparaat hebben zij liefkozend Nala genoemd. “Het personaliseren zou je eigenlijk als een soort schetsen kunnen zien. Uiteindelijk vonden we de geschikte machine vlakbij de Belgische grens, maar het zou te kostbaar worden om de hele tijd heen en weer te rijden en totaal niet duurzaam. Dus hebben we Nala naar Amsterdam gebracht”, vertelt Victor.

UncoverLab4.1230x560

Uncoverlab begon als shop-in-shop bij Hutspot in de Pijp. Maar al snel stroomde de energie weg. Met wat gezonde Amsterdamse brutaliteit kwamen ze terecht in de Hallen. In de Local Goods Store personaliseren ze verschillende producten. Er zijn zoveel mogelijkheden, metaal, denim, hout etc. Het hout dat ze gebruiken voor snijplanken of skateboards komt uit Nederland, maar het liefst willen ze een samenwerking aangaan met Stadshout om zo het gehele productieproces in Amsterdam te houden. Wel zo makkelijk en duurzaam! Ook maken ze gebruik van de zonnepanelen en filteren de rook die vrijkomt bij het laseren.

Zowel toeristen als Amsterdammers komen langs. Inmiddels zoveel dat ze ervan kunnen leven. “Het geeft zo’n goed gevoel om je ideeën ook tot uiting te laten komen. Het geeft je energie. Daarbij kunnen we door zo’n simpele oplossing iets totaal persoonlijks geven aan de mensen, dat geeft ook ons een goed gevoel” vertelt Siem.

“Belangrijk is om door te zetten en uiteindelijk zul je zien dat er resultaat komt. Dat is ook zeker een tip die we willen meegeven: doorzetten. En ga ook met andere makers praten, verzamel inspiratie, laat je inspireren en leer van hen. Kom erachter dat dingen goed kunnen uitwerken ook al is misschien het eerste idee niet het beste. Degene die volgen zijn dat wel! “, aldus Victor en Siem.

Uncover Lab

Hannie Dankbaarpassage, Kinkerbuurt, Amsterdam, Netherlands
020 26 13 413

Producten

Meet the makers

Over deze maker