The Mayo Sisters – Van Mayonaise naar Mayo

The Mayo Sisters

De Hissink Sisters, Helen en Martine, zijn opgegroeid in een fijne, warme familie met een cultuur van voor elkaar zorgen. Elke dag zelf heerlijk, gezond eten maken hoorde daarbij. Wat vijftig jaar geleden de norm was en nu goeddeels verdwenen is. Uit die liefde voor goed eten is in 2014 Chefs & Co ontstaan, een ouderwetse eetwinkel waar je ambachtelijke gerechten kan afhalen of laten bezorgen. Gerechten die veel mensen met plezier regelmatig willen eten, maar vaak niet meer zelf kunnen of willen maken. Gegrilde kip, huisgemaakte appelmoes, handgesneden friet en dan natuurlijk de saus die daarbij hoort: echte mayonaise! Want bij de familie Hissink werden de sauzen altijd al zelf gemaakt. En mensen kwamen terug en bleven terugkomen voor die heerlijk romige mayonaise met een zuurtje. Die ze ook weer voor anderen meenamen. Dat inspireerde ze om daarmee verder te gaan.

Mayo voor iedereen

Zo is in 2016 het idee ontstaan om hun mayonaise in een consumentenverpakking te maken. Eind 2018 hebben ze bewust de stap gemaakt van mayonaise naar Mayo. Een Mayo voor iedereen; want alle grote merken zitten namelijk boordevol ingrediënten die er volgens The Mayo Sisters niet in horen. En dus niet voor iedereen is. Daarom is hun Mayo zonder dierlijke producten – 100% plantaardig, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, GMO free en zonder kleur- en smaakstoffen. Maar wel met de smaak en textuur van een echte Franse mayonaise, romig en met een zuurtje.

Producent

In hun zoektocht naar een betrouwbare producent, die vanuit een ambachtelijke situatie wilde meedenken en -doen, zijn Helen en Martine begin 2019 terechtgekomen bij een Nederlandse producent. Schaalbaarheid, certificering, voedselveiligheid en netwerk zijn van belang als je een merk wilt worden dat het verschil kan maken in het schap en echt snel, duurzaam kunnen groeit. In augustus 2019 ontvingen ze de eerste monsters. Die waren meteen zo ontzettend goed dat ze ze door diverse chefs, cateraars, bloggers, frietproducenten, culy’s en foodies herhaaldelijk hebben laten testen; echter zonder te benoemen dat het diervrije Mayo en dus geen mayonaise was.

Meer dan de helft proefde namelijk het verschil met mayonaise niet! ‘On-Nederlands goed’ kregen ze te horen. Tijdens de blind tasting met andere vegan merken; zoals Hellmann’s, Jean Baton en Remia Lite (toevallig ook de drie grootste retail merken op dit moment), allen overigens ook mét suiker, kwam de Sisters Mayo er telkens als beste uit. Het product is er dus gewoon ‘vet’ goed en ook meer dan goed genoeg voor een grootschalige marktintroductie. Andere, culinair interessante smaken kunnen later eenvoudig worden toegevoegd: denk aan Piri Piri met het door ons zelf ontwikkelde kruidenmengsel, gerookte kno ook –olijfolie, groene kruiden enzovoorts.

Plantaardig en duurzaam

De mayo van The Mayo Sisters is duurzamer dan andere mayonaises omdat er geen eieren worden gebruikt. Het is onze missie om deze ontzettend lekkere, plantaardige, suikervrije mayo groots op de markt te zetten. We noemen hem met opzet plantaardig en niet vegan omdat we niet in die “hoek” willen. We hebben een mayo voor iedereen ontwikkeld die zelfs uitstekend als basissaus voor de grotere keukens en cateraars kan fungeren. We willen groeien en ons verhaal verder vertellen en delen, ons familie verhaal, de zusters, de winkel, ons platform.”

Update december 2020 

Inmiddels zijn de zussen een jaar verder, hebben ze de winkel verkocht, hebben ze een fantastische zakelijk partner gevonden die gespecialiseerd is in Food Retail en samen met hen zijn er nu drie nieuwe smaken ontwikkeld. Door samen te werken met deze partner hebben The Mayo Sisters een nieuwe fabriek gevonden die voor hen produceert en zijn ze de mayo aan het uitrollen in Nederland. Leuk nieuws; zelfs het buitenland heeft interesse. Kijk op de website voor verkoopadressen, dat zijn er inmiddels zo’n 100 alleen al in Nederland!

De mayo’s van The Mayo Sisters zijn 100% plantaardig en suikervrij en gemaakt met pure natuurlijke ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij, bevatten geen kleur- en smaakstoffen én geen sulfiet of EDTA!

– De inmiddels bekende Original mayo heeft een authentiek Franse smaak, lekker romig en met een fris zuurtje.
– De Truffel mayo is gemaakt met echte zwarte truffel en heeft een mooie niet overheersende smaak.
– De Piri Piri mayo is gemaakt van een eigen kruidenmelange met pittige twist en prettig rokerige nuances.
– De Aioli mayo is gemaakt van pure knoflookpasta wat een fijne fluweelzachte smaak geeft.
– Alle mayo’s zijn vegan en geproduceerd zonder sulfiet en zonder EDTA (E385).

The Mayo Sisters

Broekdijk West 18, 3621 LV Breukelen, Nederland
020 233 9100

Producten

Meet the makers