Tatteljee – Het maatpak onder de slaapzakken, tenten, luifels en meer!

Tatteljee-logo

Slaapzak-op-maat – Jouw wensen, jouw lichaam, jouw reis
Het is afwijken van de norm en eisen dat mensen voor zichzelf nadenken. Terwijl alle andere merken slaapzakken maken in standaard formaten – voor mannen, voor vrouwen, voor kinderen, medium, large, mummy-vorm, deken-vorm – ben je als klant bij Tatteljee nergens aan gebonden. Jouw wensen, jouw lichaam en jouw reis bepalen wat je nodig hebt in een slaapzak en dus ook wat je zult krijgen. ‘Tatteljee is volledig klant gestuurd. Alles wat je hier ziet is niet omdat wij het zo vinden, maar omdat de klant het zo vindt.’

Tatteljee is in 1972 officieel opgericht door Schmidt-Gerritsen, jaren nadat haar man voor het eerst slaapzakken begon te maken. Tatteljee is nu onder hardcore kampeerders een gerenommeerd bedrijf, voor mensen die nadenken en willen dat anderen nadenken. Peter nam het bedrijf over in 2005, toen de zoon van Schmidt-Gerritsen er klaar mee was. Met zijn komst is de kunst van het ontwerpen en maken weer helemaal terug. Eigenlijk is geen idee Peter te gek, zolang het onder de naaimachine past. Inmiddels heeft hij ook het Nederlandse tentenmerk Erdman Schmidt overgenomen en worden al deze prachtige tenten weer volop geproduceerd.

Luifel-op-maat – Jouw wensen, jouw ruimte, jouw gebruik
Met een Luifel Op Maat van Tatteljee krijgt iedere buitenruimte een extra dimensie: droog, in de schaduw en uit het zicht kun je ondanks het veranderlijke Nederlandse weer heerlijk buiten zitten op je balkon of veranda, in je tuin, op het terras of op de boot.

Tatteljee-slider4

Luifels van Tatteljee herken je aan hun eenvoud, duurzaamheid en functionaliteit. Ook zijn ze esthetisch aantrekkelijk en geven ze een ruimte extra sfeer. Naast Stadsluifels (luifels voor balkons, tuinen en dakterrassen) maakt Tatteljee ook Bedrijfsluifels (luifels voor terrassen en boven ingangen), Bootluifels (ook wel bootkappen genoemd), Kampeerluifels (luifels voor tenten en caravans) en Luifels voor alle andere voertuigen, locaties of functies, geheel naar wens en op maat.

De kennis van de gebruikers
Een product aanschaffen bij Tatteljee is niet 1-2-3 gedaan. Peter zet je aan tot nadenken. Bijvoorbeeld voor het op maat maken van een slaapzak. Krijg je snel koude tenen? Wil je ’s nachts strak in je zak liggen of begeer je ruimte? Is het gewicht van de slaapzak belangrijk? ‘Het is een samenwerking. Wanneer iemand voor een slaapzak komt, krijg je te maken met de ervaringen van alle klanten die je daarvoor hebt gehad. Die kennis heb ik,’ vertelt Peter.

Alle producten van Tatteljee worden op maat met de hand gemaakt in de werkplaats op de Baarsjesweg. ‘Ik zet iets in elkaar met het beste dat ik kan krijgen, ik leg het je voor en wanneer je goed met je spullen omgaat, gaat een product decennia mee!’ zegt Peter trots. ‘We hebben klanten die vroeger een slaapzak voor zichzelf kochten en terugkwamen voor een slaapzak voor hun kinderen en nu hun kleinkinderen.’ Daarnaast doen we ook reparaties en aanpassingen aan slaapzakken, tenten en luifels, ook als het geen Tatteljee producten zijn.

Garantie
Tatteljee onderscheidt zich van andere bedrijven op verscheidene manieren, waaronder de levensduur van hun producten, de levenslange garantie op productiefouten en de oprechtheid van de adviezen. Het komt geregeld voor dat mensen met een heel ander product vertrekken dan waarvoor ze dachten te komen, en soms zelfs zonder product, op advies van Peter. ‘Ik ga mensen geen onzinpoduct verkopen!’

Het toekomstperspectief van Tatteljee is bescheiden: de huidige gang van zaken volhouden. Peter: ‘Grote bedrijven, grote problemen; kleine bedrijven, kleine problemen.’

Tatteljee

Baarsjesweg 287, Amsterdam, Netherlands
020 63 25 030

Meet the makers

Over deze maker