Sugar Rebel – Suikerwaren in een nieuw hip jasje

sugar-rebel-logo

Sugar Rebel in 2015 opgericht en maakt eigentijdse suikerstokjes en -klontjes voor in je thee of koffie. Het merk is het rebelse zusje van het suiker- en snoepgoedbedrijf Petrovitch, dat in 1903 werd opgericht in Amsterdam. Sugar Rebel onderscheidt zich door met lef recht tegen de anti-suiker rage in te gaan. Want terwijl agavesiroop en stevia terrein winnen, steekt Sugar Rebel ‘good old sugar’ in een nieuw hip jasje.

Een rijke geschiedenis
In 1903 werd Petrovitch opgericht door de Joegoslavische meneer Petrovitch, aan de Egelantiersgracht in de Amsterdamse Jordaan. De recepten die destijds werden gebruikt, zijn door de jaren heen bewaard gebleven en worden nog steeds gebruikt. Langzaam groeide het bedrijf uit tot een succesvolle Amsterdamse onderneming die zich specialiseerde in snoepgoed als pâte de fruit en noga. Na meer dan een halve eeuw in het centrum gevestigd geweest te zijn, verhuisde Petrovitch naar Weesp. Onder leiding van Florus Wegewijs had het bedrijf hier de ruimte om te groeien en de verkoop uit te breiden naar andere Europese landen. Sinds 2012 staat Léontine Wegewijs aan het roer en waait er een frisse wind met de oprichting van het merk Sugar Rebel.

sugar-rebel-petrovitch

Trendbewust
De rebelse suikerwaren van Sugar Rebel zijn op z’n minst eigentijds te noemen: dip-dye kandijsuikerstokjes in zoete kleuren, suikerklontjes in de vorm van doodshoofden -met bijpassende pot- en een kleurrijke suikermolen. Léontine vertelt enthousiast: ‘We willen vooral dat onze suikerwaren er spannend uitzien en dat mensen het leuk vinden om ze te gebruiken. In je koffie, thee en zelfs in een cocktail. We hebben een speciale display-doos ontworpen zodat het makkelijk is om de producten neer te zetten in een winkel. Het idee is om het merk neer te zetten in delicatessenwinkels, koffiezaken, zodat mensen ze kunnen kopen voor speciale gelegenheden of als cadeau. We verwachten niet in de bio-zaken te gaan verkopen, want daar deinzen ze gelijk terug bij het zien van de kleuren. Ook al gebruiken we voornamelijk natuurlijke kleurstoffen zoals bietenrood of de oranje stof uit wortels.’

Een suikerzoete toekomst
Sugar Rebel gaat de komende tijd aan de slag zijn bekendheid te vergroten. Léontine: ‘We richten ons hierbij vooral op het jonge, hippe publiek dat open staat voor iets nieuws. Ondertussen blijven er steeds nieuwe producten in ontwikkeling.’ Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Sugar Rebel

Flevolaan 50 b, Weesp, Nederland

Meet the makers

Over deze maker