Steam Waverz – Thee ademt kunstwerkjes in leven!

Steam Waverz

Angeliek Caelen, designer en illustrator, woont al zo’n 20 jaar met veel plezier in Amsterdam. De opleiding schilderkunst rondde ze af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voorafgaand aan de academie behaalde ze haar graad in tekenen en handvaardigheid aan de Hoger Katholieke Leergangen in Sittard. Haar kunstenaarschap heeft ze vele jaren gecombineerd met lesgeven in creatieve vakken aan allerlei leeftijdsgroepen. Het grootste deel van het doceren deed ze in het primair onderwijs waar ze met veel passie creatieve programma’s ontwikkelde en les gaf aan basisschoolleerlingen. Hierbij combineert ze beeldende vorming en techniek waardoor ontwerpend leren de focus heeft. Nu ontwerpt Angeliek de vaste Steam Waverz collecties en tekent illustraties in opdracht.

Persoonlijk bedankje

“Soms kom je iemand tegen die je precies het duwtje in je rug geeft wat je nodig hebt. Voor mij was dat mijn lifestylecoach. Ik wilde haar hiervoor op een persoonlijke manier bedanken. Mijn coach is een echte theeliefhebber. Thee en verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo kwam ik op het idee om de thee het verhaal te laten vertellen dat ik tekende. Een papieren kunstwerk leg je op de rand van je warme theekop en door de stoom komt de illustratie tot leven,” aldus Angeliek. Terwijl de thee op smaak komt, geniet de drinker van een bewegende illustratie en is de wens gegeven. De illustraties zijn ontmoetingen en nodigen de ontvanger uit contact te maken met de warmte van persoonlijke vriendschappen. “Ik zag het aan de verraste reacties: het plotseling ontwaken van het papieren kunstwerkje raakt iets in mensen. Ik wilde dit delen met meer mensen en besloot om met de aandachtschenkers mijn eigen bedrijf te starten.”

Steam Waverz

Crowdfunding

Een idee is één ding, het in praktijk uitvoeren is iets anders. Maar als er een goed idee in haar hoofd zit, laat dit zich nergens door tegenhouden. Na uitgebreid onderzoek vond ze de beste vorm voor haar product. Als het aankomt op kwaliteit doet ze geen concessies. Na vele materiaal- en vormtesten vond Angeliek de perfecte papiertechniek die aansloot bij haar wensen. Hier kwam haar passie voor tekenen, vormgeven en techniek heel mooi samen. Na een aantal gesprekken en tests bleek de productie mogelijk in Nederland. Bedrijven die risico durven te nemen en echt iets nieuws durven te produceren hielpen haar verder. Van allerlei kanten kreeg ze hulp. Van dat proces heeft Angeliek enorm genoten. Veel mensen willen graag iets bijdragen aan het ontwikkelen van iets heel nieuws en hebben waardering voor een startende ondernemer. Met hulp van veel enthousiaste mensen kon ze haar bedrijf starten met crowdfunding.

FSC-label

“Het is voor mij belangrijk dat het product herbruikbaar is. Het is bedoeld als uniek kunstdesign: Steam Waverz kun je meerdere malen gebruiken als onderdeel van een ritueel en speciale herinneringen. Het is een bewegende wensdrager die mensen graag delen. Het papier wordt gemaakt van restmateriaal en Steam Waverz worden bedrukt met ‘food packaging ink’. Dit is veiliger voor de mens en beter voor milieu. De verpakking draagt het FSC-label. Ik produceer Steam Waverz samen met Nederlandse bedrijven, dit houdt de transportlijnen kort. Verdere verduurzaming is altijd een goed idee. We maken nu de overgang naar biofolie zakjes voor de twin waverz.”

Steam Waverz over de grens

Hoe Angeliek de toekomst ziet? “Ik zit altijd vol ideeën voor nieuwe illustraties en manieren om mijn product vorm te geven. Het gemak waarmee thee de kunstwerkjes leven inblaast blijft een onuitputtelijke inspiratiebron en het illustreren is voor mij een groot feest. Binnen 10 jaar is Steam Waverz overal ter wereld te koop.” Verkooppunten van Steam Waverz zijn op dit moment verspreid door Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. En de start is gemaakt met Steam Waverz in de Amerikaanse markt. “Het helpt dat ons product heel licht is van gewicht en daarom makkelijk met de post verzonden wordt. Steam Waverz zijn verpakt per 2 of 10 stuks. Klanten laten ons regelmatig weten aan wie en bij welke gelegenheid ze Steam Waverz cadeau hebben gegeven of hoe mensen reageerden. Dit inspireert mij enorm bij het maken van nieuwe ontwerpen!”

Steam Waverz

Amsterdam, Nederland
-

Producten

Meet the makers