Senza Tea – Genieten van échte thee, in de horeca of op de werkplek

senza-tea

Ruim vierhonderd jaar geleden was het de VOC die vanuit de Amsterdamse havens thee introduceerde in Europa. Senza Tea is trots op de Nederlanders die ons toen de mooiste theeën brachten en wil kwaliteitsthee opnieuw aan de man brengen.

Senza Tea is opgericht door Jeroen Veneman, die zich ten doel stelde om mensen overal de kwaliteit en beleving van losse thee te laten ervaren: ‘Thee is de afgelopen eeuwen langzaam veranderd in gruis en smaakversterkers in zakjes. Dit is jammer, en daarom probeer ik losse thee op een toegankelijke manier aan te bieden zodat meer mensen proeven hoe lekker thee kan zijn!’

Real Tea
Thee bestaat uit blaadjes, en die hebben ruimte nodig om te kunnen ontvouwen en hun smaak af te geven aan het water. In een theezakje krijgen de blaadjes die ruimte niet. Om toch een theesmaak te krijgen, worden de blaadjes vermalen tot gruis en worden er kunstmatige smaakversterkers aan toegevoegd. Zonde natuurlijk! De theeën van Senza Tea zijn bestaan uit losse theeblaadjes, eventueel aangevuld met natuurlijke toevoegingen zoals kruiden. Alle theeën zijn zorgvuldig geselecteerd door de theesommeliers van Senza Tea en komen rechtstreeks uit eigen pakkerij in Amsterdam.

senza-tea

Made Easy
Waar vaak al uitstekende koffie wordt aangeboden, moeten theedrinkers het, bijvoorbeeld op de werkplek, nog doen met een eenvoudig theezakje. Uit onderzoek blijkt dan ook dat één op de drie werkende Nederlanders thee van thuis meeneemt naar kantoor. Senza Tea biedt daarom, naast losse theeën, slimme oplossingen waarmee jij en jouw collega’s op een eenvoudige manier de beleving en kwaliteit en beleving van losse thee biedt. Voorbeelden van innovaties zijn de theedispenser en het Origami Filter, een disposable alternatief voor het theezeefje.

Duurzaam
Jeroen vertelt: ‘In alles wat wij doen, proberen we verantwoordelijk om te gaan met middelen en mensen en waar mogelijk kiezen we leveranciers die dat ook doen. Zo zijn we trots op onze SKAL certificaat voor het verpakken en verkopen van biologische theeën. De biologische theeën uit ons assortiment herken je aan het BIO logo op de verpakking. Ook weten we dat de werkomstandigheden van de mensen die bij onze leveranciers werken goed zijn. Onze losse theeën worden – in tegenstelling tot de meeste thee in theezakjes – namelijk in relatief rijke landen als China en Taiwan geproduceerd door kleine boeren die goed betaald worden. Maar ook in Nederland willen we een bijdrage leveren. Zo werken we geregeld met sociale werkvoorzieningen en het verpakken van de thee wordt gedaan door Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

Senza Tea Company

Verrijn Stuartweg 22d, 1112 AX Diemen, Nederland
085 40 16 274

Meet the makers