Senza Tea – Saving you from another ordinary tea bag

senza-tea

Senza Tea Co. startte in 2015 vanuit een vraag: “Waarom drinken we op zoveel plekken nog slechte thee?” Want thee zou meer moeten zijn dan een theezakje; échte thee kan een speciaal moment toevoegen aan een gewone dag. Maar wat als échte thee niet meer ingewikkeld, maar juist net zo makkelijk is als dat theezakje? Wat als je zo’n speciaal moment dus overal kunt ervaren: thuis, in de horeca én op het werk? En wat als dat speciale moment ook nog bijdraagt aan het beperken van afval en een eerlijke voedselketen? Dát is de missie waar Senza Tea elke dag aan werkt.

Real Tea Made Easy

Om te beginnen zoeken en blenden ze de mooiste losse theeën. Vervolgens maken ze losse thee (als eerste bedrijf ter wereld) eenvoudig. Zo is de theedispenser geïntroduceerd. Eén keer schuiven en je hebt precies de hoeveelheid losse theeblaadjes voor één kop thee. Zo ervaar je de kwaliteit en beleving van losse thee, zonder het gedoe! En het mooiste: Je bespaart tot 98% verpakking waardoor de kosten vergelijkbaar zijn met een eenvoudig theezakje!

Real Tea Real Impact

Senza Tea gelooft dat een klein bedrijf grote impact kan maken. En ze denken dat het vervangen van theezakjes door losse thee de beste manier is om de theesector eerlijk te maken. Maar ook in hun bedrijfsvoering nemen ze verantwoordelijkheid.

  • Senza Tea levert biologisch gecertificeerde losse theeën. Biologisch (geen pesticiden of kunstmest) is beter voor jou, maar ook voor de biodiversiteit in het land waar de thee geproduceerd wordt.
  • Senza Tea kiest zo veel mogelijk voor duurzame materialen. Zo zijn de theeplateau’s van bamboe (een duurzaam alternatief voor hout) en de disposable filterzakjes van biologisch afbreekbaar maïsvezel.
  • Senza Tea verkrijgt een aantal theeën via direct trade met een coöperatie van theeboeren in Vietnam die daardoor een aantoonbaar eerlijke beloning krijgen.
  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij Senza Tea een volwaardige werkplek.

Senza Tea Company

Verrijn Stuartweg 22d, 1112 AX Diemen, Nederland
085 40 16 274

Producten

De makers