Saddal – Schitterende sieraden in Amsterdam gemaakt

Saddal-Jewels-Logo

Amsterdam is al meer dan vierhonderd jaar een van de grootste en meeste bekende diamantsteden ter wereld, gericht op het ontwerpen en creëren van prachtige, delicate sieraden met de mooiste diamanten en edelstenen. Geïnspireerd door de eeuwige schoonheid van juwelen en edelstenen besluit Arnold Saddal al vroeg om goudsmid te worden. Hij behaalt zijn gezel en meester teken aan de vakschool Edelsmeden te Amsterdam. In 1994 opent hij zijn eigen atelier- vanzelfsprekend in Amsterdam.

Fonkelende juwelen
Sindsdien creëert hij schitterende sieraden op maat door traditioneel goudsmederij en innovatieve ontwerptechnieken te verbinden. Van elk ontwerp maken Arnold en zijn partner Géraldine met de laatste innovatieve technologie een driedimensionaal digitaal voorbeeld. Zo kan de klant overal ter wereld het resultaat bewonderen voordat het ontwerp in was wordt uitgefreesd of 3D geprint. Na goedkeuring giet Saddal het model in de gewenste Goudlegering of Platina en toveren ze de ruwe vorm om tot een fonkelend juweel. Als final touche worden de stenen gezet. Als alles perfect is gaat het sieraad de deur uit. Alle juwelen worden ontworpen en gemaakt in het Amsterdamse atelier van Saddal.

Saddal-Jewels1

De kunst van het ontwerpen
Door zijn grensverleggende vormgeving, vakmanschap en ervaring geeft Saddal ieder juweel een uitstraling van elegantie en exclusiviteit. ‘The art of creating jewelry’ noemt hij dit zelf: de kunst van het ontwerpen, gecombineerd met de kunst van het creëren. Een juweel is uniek en persoonlijk. Als geschenk of als herinnering. Om een bijzondere gebeurtenis te vieren, voor een speciaal moment in iemands leven of om uw liefde voor iemand te uiten. Het kan allemaal de aanleiding zijn om er samen met Saddal een onvergetelijke ervaring van te maken.

Vanzelfsprekend certificeert en signeert Saddal ieder juweel als een unieke Saddal. Met dit certificaat garanderen wij dat het platina, goud en diamanten conflictvrij en binnen een gereguleerde handel zijn aangekocht, en dat ze 100% gerecycled worden geproduceerd volgens een volledig gecontroleerd proces. Want juwelen mogen kostbaar zijn, maar nooit ten koste gaan van de aarde.

Saddal

Hogehilweg 14, Amsterdam-Zuidoost, Netherlands
020 69 16 682

Meet the makers

Over deze maker