Roetz – Unieke mannen maken unieke bikes

logo roetz-bikes


Meet the maker: De fietsenmaker in dit geval. Roetz-Bikes worden in Nederland gemaakt, met de hand én met trots. Het team van makers zijn mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om wat voor reden dan ook. Allemaal hebben ze bruikbare talenten. Ze zijn oersterk, rustig (of juist druk…), eigenwijs, eerlijk, of hebben een uitzonderlijk oog voor detail. Allemaal eigenschappen die van pas komen bij het maken van een stijlvolle fiets. Kortom, net als de fietsen zijn ook de Roetz-fietsenmakers unieke exemplaren.

Frames met een geschiedenis
Waarom zou je nieuwe frames maken als er jaarlijks een miljoen fietsen worden afgedankt? Veel van deze afdankertjes beschikken over stalen frames van topkwaliteit. De fraaiste frames worden zorgvuldig door Roetz geselecteerd voor een tweede leven. Zo heeft elke Roetz-Bike een frame met unieke details én een unieke geschiedenis.

Zorgvuldig omgaan met grondstoffen is voor Roetz zo vanzelfsprekend geworden dat het een uitgangspunt is voor steeds meer van hun producten en processen. Jasbeschermers gemaakt van afgeschreven industriële transportband, houten kratten van Amsterdamse bomen die gered zijn van de versnipperaar, en als er geen onderdelen beschikbaar zijn die aan hun eisen voldoen ontwerpt Roetz ze zelf, zoals de houten spatborden en kurken handvatten. Het resultaat is unieke design bikes waar je op gezien mag worden.

Roetz-Bikes

Gedempt Hamerkanaal 99, 1021 KP Amsterdam, Nederland
020 8200 804

Producten

Meet the makers

Over deze maker