RITTRSHAUS – Zelfbewuste teksten op sociaal bewuste t-shirts

RITTRSHAUS

Tijdens haar werk als stewardess werd Heleen Rittershaus, de oprichter van RITTRSHAUS, er zich van bewust dat de veiligheidsvoorschriften van luchtvaartmaatschappijen zich voor meer lenen dan alleen de luchtvaart. Je moet in het echte leven immers ook zorgen dat je zelf lekker in je vel zit voor je dat ook kan meegeven aan anderen. Of jezelf er aan herinneren gewoon rustig adem te blijven halen in moeilijkere tijden. Door teksten zoals “first help yourself, then the children”, “mind your step” en “breathe normally” op t-shirts en sweaters te drukken wil Rittershaus mensen inspireren om meer (zelf) bewuste keuzes te maken in het leven, en vooral ook het plezier er in te houden.

RITTRSHAUS5

RITTRSHAUS is geboren en getogen in Amsterdam, in tegenstelling tot Heleen zelf. Geboren in Kenya en opgegroeid in Singapore en Iran, reizen was vanaf jongs af aan een intrinsiek aspect van Heleen’s leven. Na fotografie te hebben gestudeerd besloot ze de wereld te verkennen door als stewardess te werken. Gedurende 17 jaar reisde ze de wereld rond en eenmaal terug op aarde besloot ze de lessen van de luchtvaart toe te passen in een nieuw avontuur. Het ‘reizen’ heeft zich dan ook verplaatst van fysiek de wereld in gaan naar het avontuur binnen het ondernemerschap. Hoewel het ondernemerschap niet altijd even makkelijk is, heeft RITTRSHAUS al in korte tijd voor veel kleine en grote overwinningen gezorgd.

De kledingstukken worden in uiteenlopende landen op milieu en sociaal bewuste manier gemaakt voordat de ontwerpen in Amsterdam worden uitgewerkt en op de shirts worden gedrukt. De t-shirts en sweaters van RITTRSHAUS zijn niet alleen zelfbewust, maar ook sociaal bewust. Vanaf de vervaardiging van de grondstoffen tot het vervoer van het eindproduct wordt er gestreefd naar een zo duurzaam en verantwoordelijk mogelijk proces. De t-shirts zijn bijvoorbeeld van biologische katoen en bamboe en de verf is gemaakt op waterbasis in plaats van plastic. Alle kleding is Fair Wear.

RITTRSHAUS

Levantplein 7, Amsterdam, Netherlands
06 110 182 88

Meet the makers

Over deze maker