rembrandtje

Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn is een van de belangrijkste kunstschilders aller tijden. Hij werkte in het 17e eeuwse Amsterdam vanuit een schildersgilde. In deze exclusieve artistieke genootschappen deelden de beste kunstenaars en ambachtslieden kennis en ervaring en perfectioneerden ze hun stijl. Als bewijs van lidmaatschap kregen de leden een penning, die ze altijd bij zich droegen. De gildepenning van Rembrandt is bewaard gebleven en vormt de inspiratiebron voor de chocolade Rembrandtjes.

De Rembrandtjes worden als relatiegeschenk maar ook als losse chocolade verkocht. Het is ook mogelijk om de doosjes te personaliseren met een eigen corporate identity. Naast de chocolade is er samen met een befaamde Nederlandse kunstenaar een prachtig bord ontwikkeld met een zelfportret van de jonge Rembrandt, een waar collectors item.

Amsterdams en ondernemend

Alexandra Hutter zette in 2003 de Rembrandt Tower Boardroom op: een toonaangevende en exclusieve corporate locatie voor alle vormen van topoverleg met exclusieve bijeenkomsten en private dinners. Deze organisatie heeft Alexandra inmiddels verkocht. Haar passie voor gastvrijheid bleef echter bestaan. Dit, in combinatie met haar grote interesse in kunst en de wens om – naast een dienst – ook een product te ontwikkelen, heeft geleid tot het ontstaan van het Rembrandtje, een chocolademunt geïnspireerd op gildepenningen uit de 17e eeuw.

Alexandra groeide op in Zuid-Amerika, dé plek waar veel van de cacaobonen vandaan komen, en heeft een Oostenrijkse nationaliteit, het land van de sacher torte. De liefde voor chocolade zat er daardoor al vroeg in. Nooit had ze echter kunnen bedenken dat ze ook zélf chocolade zou ontwikkelen. Ze besloot haar interesse in kunst hand in hand te laten gaan met haar wens om chocolade te maken en liet zich inspireren door een van de belangrijkste kunstschilders aller tijden: Rembrandt van Rijn.

Rembrandjte

Bijzondere smaken

Alle Rembrandtjes worden gemaakt door een authentieke chocolatier, Visser Chocolade, waarmee ze intensief samenwerken. Deze authentieke Nederlandse chocolaterie creëerde drie oer-Hollandse smaken, gebaseerd op de periode waarin de Hollandse meester zijn legendarische schilderijen, etsen en tekeningen maakte.

ORANJEBITTER
Het Nederlandse likeur uit 1620 wordt tijdens koninklijke feestelijkheden gedronken en vormt de inspiratatie voor de klassieke combinatie van pure ganache origine chocolade en sinaasappelzestes.

OOST-INDISCHE SPECERIJEN
Oost-Indische specerijen waren in de 17e eeuw een drijvende kracht in de wereldwijde handel. Tegenwoordig zorgt de ultieme combinatie van ganache van pure origine chocolade met kaneel, peper, kruidnagel en steranijs voor een wereldse sensatie.

PRALINÉ & LIJNZAAD
Lijnzaad is de basis voor verf – ook een gezond wondermiddel – in combinatie met praliné van hazelnoot is verrassend smaakvol waarbij je de ware kunst van chocolde echt proeft.

Visser Chocolade

Bij Visser Chocolade wordt al ruim 10 jaar gebruik gemaakt van cacao bonen uit Tanzania, die dankzij een special fermentatie proces geschikt zijn voor chocolade van wereldklasse. Met het eigen recept van Visser Chocolade wordt van deze bonen chocolade gemaakt met een uitzonderlijke smakenpalet.

Voormalig chefkok Frans Visser maakt deze chocola graag een beetje spannender door combinaties met verassende ingrediënten. Met bijvoorbeeld een onverwacht zuurtje van fruit verbreedt hij de smaakervaring. Zo verandert hij een chocolaatje in een klein gerecht en een bijzondere beleving.

De Rembrandtjes zijn te koop via Visser Chocolade via de webshop. Voor corporate of maatwerkaanvragen kun je direct contact opnemen met Rembrandtje via info@rembrandtje.nl.

Rembrandtje

Amsterdam, Nederland
0202386400

Producten

De makers

Over deze maker