RE-BORN SPORTS – sportkleding voor dames en heren

RE-BORN SPORTS

Manouk en Odette zijn twee sportieve mensen met dezelfde droom: een sportmerk opzetten! Ze zijn beiden actief in de sportmarkt, maar op verschillende vlakken: Manouk is partner bij Kids Aktief, een actieve buitenschoolse kinderopvang, maar hij heeft ook in de muziekmarketing-industrie en evenementenorganisatie gewerkt. Odette heeft altijd met producten in de sport- en fashionmarkt gewerkt op gebied van inkoop en product- en conceptontwikkeling voor verschillende sportmerken bij internationale retailers. Zowel Manouk als Odette zijn dol op sporten, variërend van voetbal, hockey, tennis, padel, yoga, fitness, bootcamp, snowboarden en skiën. Wat een goede combinatie om samen je droom te verwezenlijken met het merk RE-BORN SPORTS!

Sportieve, stadse dertigplussers

Manouk en Odette hebben mooie en functionele stoffen geselecteerd voor hun artikelen. Ze hebben altijd een modieuze twist: multifunctioneel! Bij het ontwerpen hebben ze gelet op een goede pasvorm, de artikelen zijn veelal iets ruimer en langer. RE-BORN SPORTS is voor stadse dertigplussers. Ze hebben interesse in een gezonde lifestyle en duurzaamheid, maar zijn ook dol op goed eten en tijd spenderen met vrienden. Daarnaast zijn zij actief in verschillende sporten. Gezondheid is belangrijk, maar plezier hebben evengoed! Voor deze groep is sport “a way of living”.

De artikelen worden in Amsterdam ontworpen, en in Portugal bij leverancier Scoop gemaakt. De keuze voor deze leverancier was heel makkelijk: zij hebben de volledige focus hebben op duurzaamheid, flexibiliteit en kwaliteit. De stoffen zijn voor 99% Europees en de productie vindt plaats in hun eigen fabriek door makers met jarenlange ervaring. Ze gaan verspilling en vervuiling tegen, door met schone grondstoffen te werken en over-voorraad van stoffen te gebruiken in kleine collecties. Hier werkt RE-BORN graag aan mee door de collectie incidenteel aan  te vullen met een item geproduceerd uit deze over-voorraad van stoffen,

Gerecycled verpakkingsmateriaal

Op het kantoor in Amsterdam is RE-BORN ook bewust bezig met duurzaamheid. Zo halen ze hun stroom uit eigen zonnepanelen (150 stuks) die op het dak van het pand zijn geplaatst. Verder hebben ze gekozen voor gerecycled verpakkingsmateriaal voor de verzendingen.

RE-BORN wil een geliefd merk worden in de sportfashionmarkt. Het hele jaar vernieuwing brengen van coole modieuze sportkleding en mensen inspireren op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ze blijven investeren in duurzaamheid en communiceren over het belang hiervan. Tevens willen ze een sport-lifestyleplatform creëren op het gebied van sport, voeding, mode en kleding onder RE-BORN en wellicht een samenwerking aangaan met ‘partners in crime’ voor speciale activiteiten of evenementen. Verder hebben ze de wens op een eigen brand store te openen, zodat ze van RE-BORN een echt 3D merk kunnen maken.

RE-BORN SPORTS

Cruquiusweg 98, 1019 AJ Amsterdam, Nederland
020 369 79 43

Producten

Meet the makers

Over deze maker