Pim Dekkers – Traditioneel vakmanschap, moderne expressie

 

PimDekkersLogo

 

“We design and build tables.
Unique items, perfectly handcrafted from the finest materials to ensure lifelong enjoyment.
Our designs combine traditional craftsmanship with contemporary expressions.”

Pim Dekkers Contemporary Designs ontwerpt en bouwt moderne tafels op ambachtelijke wijze. Het is een erkend leerbedrijf en werkt met studenten om hen een kans te geven het vak te leren.
Wat de ontwerpen uniek maakt is de combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne expressie. Een tafel is een functioneel product, maar waarom kan functie niet gecombineerd worden met esthetiek? In de ontwerpen van Pim Dekkers gaan sterke traditionele houtverbindingen samen met moderne vormen en spelen verschillende houtsoorten met uitwisselbare accentkleuren.

PimDekkers05

Maar het gaat niet alleen om een mooi en sterk ontwerp.
Pim Dekkers: ‘Creativiteit uit zich bij mij niet alleen in het vinden van de juiste vormen, materialen en kleuren, maar ook in ondernemen an sich. Wat is de grondslag van mijn bedrijf? Wat wil ik bereiken en hoe en met wie ga ik dat vormgeven?’
Zijn merk is gebouwd op vier sterke pijlers die bepalen wie ze zijn en waar ze voor staan. Vakmanschap. Solide. Modern. Sociaal.

Deze kernwaarden dienen ook als leidraad voor de toekomst. Het bedrijf wil zich verder specialiseren in het ontwerpen van interieurartikelen, waarbij de productie in handen kan vallen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De producten hebben altijd ten doel het sociale element in een gezelschap te versterken.

“Have friends over for dinner. Play games with your kids.
Have a romantic breakfast with your loved one.
Interact and join each other again. We want our tables to invite you to do so.”

Pim Dekkers Contemporary Designs

Van Diemenstraat 410-412, Amsterdam
06 45 78 45 69

Meet the makers

Over deze maker