Patrimonia Games – Het bordspel voor liefhebbers van Amsterdam

Patrimonia Logo

Patrimonia bestaat uit een team van vier personen: Esther Mutsaers, John Coppens, Nienke van Hassel en Otto Storm van ‘s Gravesande. Toen ze in 2015 aan Patrimonia begonnen hadden ze nog totaal geen idee wat ze zichzelf hiermee op de hals haalden, maar wat zijn ze trots op het resultaat van hun harde werk en dankbaar voor iedereen die ze daarbij geholpen heeft! Esther, John, Nienke en Otto houden alle vier enorm van de stad Amsterdam en haar prachtige verhalen. Deze gedeelde passie heeft er voor gezorgd dat ze binnen twee jaar een geheel nieuw bordspel hebben kunnen maken. Met Amsterdam in de hoofdrol.

Lokale partners

Na een jaar lang met veel plezier aan de keukentafel dingen uit te proberen kwam het viertal uiteindelijk tot het eindresultaat. Ze geloofden zelf heel erg in het product en gelukkig waren er veel lokale partners die met ze samen wilden werken. Met hulp van deze partners en hun crowdfunders konden ze de eerste editie van Patrimonia laten maken. Op 10 september 2017 werd het spel in bijzijn van de loco-burgemeester, de gouverneur van Amsterdam en een brugwachter van Waternet gelanceerd in Het Scheepvaartmuseum. Inmiddels wordt het bordspel verkocht wordt in geselecteerde winkels en musea. Daarnaast verzamelen ze educatieve verhalen en organiseren ze regelmatig leuke spelmiddagen.

Strategisch bordspel

Patrimonia Amsterdam © is een strategisch bordspel voor twee tot zes personen. Je kunt het spelen met familie en vrienden, samen aan de keukentafel. Om te winnen, heb je naast flink wat lef en tactisch inzicht, soms ook gewoon wat mazzel nodig. Ondertussen ontdek je leuke weetjes over de stad Amsterdam. Wie gaat uiteindelijk de boot in en wie vaart er met de overwinning vandoor? Patrimonia Amsterdam © is een verslavend spel waarvan de uitkomst tot de laatste seconde spannend blijft. Met Patrimonia willen de oprichters, naast de gezelligheid van het spelen van een spel, ook de verhalen achter de gevels delen. Drukkerij de Bij maakt al het drukwerk voor Patrimonia, Metron maakt de sloepjes en de grachtblokkers worden door Stadshout gemaakt. De spellen worden geassembleerd bij Pantar. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: in alle keuzes die ze maken, gaan ze voor de duurzaamste optie.

Toekomstplannen

De bedenkers van Patrimonia hebben veel leuke ambities voor de toekomst om hun passie voor Amsterdam op nog meer manieren te delen. Zo werken ze aan een educatieproject, zijn ze aan het nadenken over een uitbreidingsset en willen ze graag een pocket-editie van Patrimonia op de markt brengen. In de verdere toekomst liggen ook andere steden en eventueel zelfs internationale versies van Patrimonia in het verschiet. Dit doen ze het liefst met hun huidige én nieuwe Amsterdamse partners.

Patrimonia Games

Loenermark 505, 1025 TS Amsterdam, Nederland
0655154388

Producten

Meet the makers

Over deze maker