Pass the Peas – Comfort food in je eigen keuken

Als kleine jongen in Limburg wist Tonny al dat hij maar één ding wilde, koken. Na zijn koksopleiding en de nodige ervaring in verschillende restaurants in het zuiden, lonkte het avontuur. De volgende halte: Curaçao. In de tropen ontstond zijn liefde voor de Caribische en Surinaamse keuken. Eenmaal terug in Amsterdam kwam daar een vleugje Soul Food-inspiratie uit de Verenigde Staten bij. Al die invloeden bij elkaar heeft Tonny gecombineerd tot zijn eigen stijl. Of het nu Limburgse worstenbroodjes zijn of een broodje (vegetarische) Pom, gehaktballen zoals bij oma of Tonny’s Fried Chicken (TFC) met bananenketchup; Tonny maakt comfort food, eten waar je blij van wordt.

TFC: Tonny’s Fried Chicken

Na al die jaren in verschillende restaurants, trok het avontuur weer. Nu in de vorm van een foodtruck met de naam Pass the Peas, waar Tonny’s liefde voor eten, muziek en mensen bij elkaar komt. Sinds 2013 maakt Nederland via food- en muziekfestivals kennis met TFC, Tonny’s Fried Chicken. Geïnspireerd door de receptuur van fried chicken uit het zuiden van de Verenigde Staten, heeft Tonny er zijn eigen Caribische twist aan gegeven, met cassavefrieten en zelfgemaakte masalachutney en bananenketchup. De vers gebakken, knapperige kip van Pass the Peas heeft inmiddels een groeiende schare trouwe fans gekregen. En sinds kort is er een heerlijke vegetarische versie van oesterzwammen.

Masalachutney en bananenketchup

Tonny’s Fried Chicken staat op zichzelf al als een huis. Door de jaren heen is Tonny blijven experimenteren met sauzen. Inspiratie daarvoor haalt hij uit zijn enorme collectie kookboeken, maar ook uit zijn reizen naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De masalachutney met Surinaams-Hindoestaanse roots doet het heel goed bij zowel kip als cassave. Deze saus maakt Tonny ook regelmatig tijdens foodfestivals in een grote wok op open vuur, zodat iedereen kan zien (en ruiken) hoe de chutney gemaakt wordt.

De bananenketchup kent zijn oorsprong in de Filippijnen en heeft alles wat een goede ketchup hoort te hebben. Zoet, fris, zuur en hartig maar dan van bananen in plaats van tomaten. Beide sauzen zijn niet meer weg te denken van het Pass the Peas menu. Omdat steeds meer klanten vroegen om een voorraad voor thuis, zijn de masalachutney en bananenketchup nu in potjes te koop.

Waar mogelijk biologisch

De ingrediënten zijn, waar mogelijk, biologisch. Voor de productie van de bananenketchup worden overrijpe bananen gebruikt die vanwege hun uiterlijk onverkoopbaar zijn. Bij elk nieuw product zoekt Pass the Peas naar de meest duurzame ingrediënten, productiemethodes en verpakkingen.

Comfort food aan je eigen eettafel

De missie van Tonny en de overige teamleden van Pass the Peas blijft mensen verbinden door lekker eten en goede muziek. Bij Tonny eet je niet alleen lekkere kip, maar voel je ook welkom als bij vrienden thuis. En door de sauzen in een potje kun je een beetje van die sfeer meenemen naar huis. Comfort food aan je eigen eettafel. En in de toekomst blijft Tonny met Pass the Peas doen waar hij zo blij van wordt; experimenteren en mensen steeds weer verrassen met nieuwe smaken of met bekende smaken in een nieuw jasje.

De sauzen van Pass the Peas zijn verkrijgbaar bij Tjin’s Toko (zie locatie hieronder).

Pass the Peas

Tjin's Toko, Eerste van der Helststraat 64, Amsterdam, Nederland
06 295 771 16

Producten

Meet the makers

Over deze maker