Our/Amsterdam – Global vodka with a local twist

Our-Amsterdam-Logo

In de zomer van 2013 werd in Berlijn een klein experiment gestart. De stad, met haar ontspannen regelgeving en open karakter, is een perfecte plek om te experimenteren en dus werd hier de eerste distilleerderij van Our/Vodka geopend. Het doel was om te kijken of het concept van lokaal gedistilleerde vodka bij de consumenten zou aanslaan. Al enkele weken na de opening van de distilleerderij namen de Amsterdamse ondernemers Marcel Wortel en Ivo Hulscher contact op met Our/Vodka om het concept in Amsterdam vorm te geven. Hoewel hun enthousiasme zeer werd gewaardeerd, moesten de resultaten van de proef eerst nog binnenkomen.

Gelukkig bleek al snel dat Our/Berlin een groot succes was en werden de Amsterdammers uitgenodigd in Berlijn. Na een lang proces om een vergunning te krijgen voor een veilige locatie om een distilleerderij te openen zijn in oktober van 2015 zijn de deuren van Our/Amsterdam opengegooid. Sindsdien wordt er dagelijks Amsterdamse vodka gestookt onder het toeziend oog van Martijn Schavemaker, die de kneepjes van het vak heeft geleerd bij Our/Vodka.

distilleerderij our/amsterdam

De distilleerderij bevindt zich in een mooie, glanzend nieuwe ruimte achter het proeflokaal op de Helicopterstraat in Amsterdam Zuid. Hier staan onder andere twee gigantische tanks gevuld met alcohol, een demineralisator om water te zuiveren en een botteling installatie. Het unieke smaakprofiel van Our/Amsterdam wordt gedistilleerd in een in het oog springende koperen distilleertoestel. De vodka wordt gemaakt op basis van het gezamenlijke recept van Our/Vodka en verschilt licht per stad vanwege het gebruik van lokale ingrediënten en de lokale productie.

Our/Amsterdam wordt geproduceerd op de Helicopterstraat 32, in de Schinkelbuurt. Deze buurt, die eerder bekend stond om zijn autobanden, garages en autoshowrooms leeft nu op met creatieve industrie, ambachtelijke producenten en dance-gerelateerde bedrijven.

Our/Amsterdam is onder andere verkrijgbaar bij The Hoxton en kan ook gekocht worden bij Slijterij Sterk.

Our/Amsterdam Vodka

Helicopterstraat 32, Amsterdam, Netherlands
020 73 71 682

Producten

Meet the makers