New Optimist is een kledingmerk waarbij de kleding gemaakt wordt in een open, toegankelijk sociaal-atelier. En hoewel elk kledingstuk begint bij een ontwerp, begint New Optimist bij de maker. New Optimist wil kwetsbare mensen aan het werk helpen door kleding te ontwerpen, produceren en te verkopen in Amsterdam. Ze willen een bredere beweging op gang brengen die laat zien dat circulaire kleding, eerlijk en transparant gemaakt, de nieuwe standaard moet zijn en niet de uitzondering. New Optimist is geen typisch charity merk waarbij het eind-product een toevallig bijproduct is van sociaal ondernemerschap, maar het merk produceert duurzame, betaalbare kleding van hoog niveau en kwaliteit. New Optimist gaat over kansen, nieuwe oplossingen in de mode en het optimisme dat het anders kan.

“Everyday green garments”

Voor hun eerste batches heeft New Optimist stoffen laten produceren van TEXLOOP, een garen van hun partner Circular Systems. Circular Systems ontwikkelde voor hun TEXLOOP-garens een nieuwe technologie, waarbij katoen van ‘pre- and post-consumer waste’ wordt gerecycled. De gerecyclede garens worden vervolgens gemengd met nieuwe biologische katoen, om zo een premium kwaliteit te bereiken.

De New Optimist kledingstukken zijn 100% monomateriaal: katoen. Geen concessies. Alle labels zijn van organic katoen, zelfs het naaigaren. Een niet vaak voorkomende optie.

De New Optimist winkel met in store atelier is te vinden op de Bilderdijkstraat 113.
https://shop.newoptimist.nl/

New Optimist

New Optimist, Bilderdijkstraat, Amsterdam, Nederland
+316 29082052

Producten

De makers