Mr Maria – Een stijlvolle collectie lampen voor elk interieur en elke leeftijd

Mr-Maria-logo

Mr Maria, de Amsterdamse ontwerpstudio bekend van de 80 cm hoge Nijntje lamp, is in 2006 opgericht door Jannes Hak en Lennart Bosker. Naast Nijntje bestaat de collectie van Mr Maria uit meerdere iconische figuurtjes zoals Snuffy, Le Petit Prince, Nanuk, Kokeshi, Anana, Smiley en Brown. De stijlvolle collectie van producten past bij elk interieur en leeftijd. Het siert dan ook kinder- én woonkamers verspreid over de hele wereld.

De ondernemers
Mr Maria is ontstaan uit een vriendschap tussen twee creatieve en ondernemende heren, Jannes Hak en Lennart Bosker. Jannes studeerde aan de kunstacademie in Den Bosch en Den Haag. Gedurende zijn hele loopbaan heeft hij met evenveel passie gewerkt aan zowel kunst als design projecten. Hierdoor ontstond het idee van de ontwerpstudio. Lennart studeerde Management, Economie en Recht in Alkmaar. Na gewerkt te hebben bij zowel commerciële ondernemingen als non-profit organisaties groeide de behoefte om het beste van deze twee werelden te combineren. De verschillende achtergronden van beide heren in combinatie met hun overeenkomende visie was het begin van een vruchtbare samenwerking. De naam Mr Maria is voortgekomen uit hun waardering voor dualisme en een voorliefde voor poëtische waarden.

De ontwerpstudio is tien jaar geleden op gestart vanuit een donkere zolderkamer in hartje Amsterdam. De geboorte van de warme Nijntje-lamp kwam hier verlichting in brengen. Er volgde een serie van meer stralende iconische figuurtjes met de intentie om een magische wereld te creëren en daarmee een glimlach op ieders gezicht te toveren. Mr Maria heeft door de jaren heen met gedreven passie een stijlvolle, zuivere en warme collectie van producten gecreëerd die passen bij elke leeftijd en elk interieur. Het woord dat de studio richting geeft is onschuld. De collectie is populair bij mensen thuis over de hele wereld, waar de warme ontwerpen stralen als een lichtpuntje van rust. Alle producten worden door Mr Maria met de hoogst mogelijke kwaliteitseisen in Nederland vervaardigd.

Mr Maria Miffy Small

Missie, ambitie en merk ethos
Mr Maria onderscheidt zich door een sterk merk neer te zetten met een duidelijke poëtische stijl. Ze willen mensen opvrolijken door iets liefs met sentimentele waarde te creëren. Gecombineerd met duurzame materialen zorgt dit ervoor dat de producten een mensenleven meegaan. Door in het begin van de ontwerpfase rekening te houden met de sentimentele waarde van het product, creëert Mr Maria een product dat een langdurige en persoonlijke band met de consument als doel heeft. Naast dit emotionele component geloven ze dat het hun plicht is als maker om materialen en productietechnieken te selecteren die niet belastend zijn voor het milieu. Zo heeft Mr Maria sinds 2012 hun eigen originele LED verlichting ontwikkeld om te zorgen voor een uniek en spaarzaam warm licht. Daarnaast investeert Mr Maria veel tijd in het verkennen van efficiëntere manieren van produceren en distribueren.

Bij Mr Maria geloven ze sterk in verantwoordelijke ontwerpen die op een verantwoordelijke manier worden geproduceerd. Dit betekent dat het ontwerp zelf er naar streeft om het leven lokaal te verbeteren zonder belastend te zijn op een globaal niveau. Dit begint in de eerste plaats met hun keuze van partners. Together We Can Do Better. Het resultaat is een bedrijf dat geheel opgebouwd is uit gelijkwaardige samenwerkingen, met partners die de visie van Mr Maria delen. Het is beter om te investeren in een langdurige relatie, dan alleen een quick win te boeken. Door zichzelf constant te vernieuwen en te experimenteren met de modernste technieken, zorgt Mr Maria er voor altijd een stapje voor te blijven.

Het laatste wapenfeit is de spannende samenwerking met het Koreaanse merk LINE Friends. Dit resulteerde in de verlichting van een van hun populairste karakters, Brown. Deze is na lancering direct bestseller geworden in hun Koreaanse en Japanse flagstores. Dit heeft er toe bijgedragen dat Mr Maria zich nog beter is gaan profileren op de Aziatische markt, welke met de Amerikaanse markt hun target territoria is.

Mr Maria is niet bang om buiten haar landsgrenzen te treden en is er dan ook trots om zichzelf vertegenwoordigd te zien in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Italië, Israël, Zuid-Korea, Hong Kong, China, Taiwan, Singapore, Japan, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Mr Maria

Damrak 37-3, Amsterdam, Netherlands
020 8110022

Producten

Meet the makers

Over deze maker