Bij Monsak laat je een maatwerk tas maken. Precies zoals jij het wilt. Bezoek het atelier, kies een ontwerp op basis van de oude Monsak collectie of een eigen model en na drie weken kun je jouw nieuwe favoriete tas ophalen!

Over de maker

Maken is Margriet Meijer met de paplepel ingegoten. Ze studeerde Mode & Commercie en Textiel Management, haar moeder had een naaischool en haar vader twee rechterhanden. Na haar studie werkte ze als inkoper in de mode, wat ze in de praktijk minder geweldig vond dan ze had gedacht. “Ik werd mij bewust van de impact van deze industrie en van mijn groene hart.” In 2011 richtte ze haar label Monsak op, waarmee ze tassen maakte van gered leer. Een succesvolle business, maar toch zegde ze in 2020 haar collectie vaarwel. De massa hiervan maakte haar niet meer gelukkig. Inmiddels maakt Margriet met Monsak alleen nog maatwerk tassen. Daarnaast helpt ze als De Makers Coach andere vrouwelijke makers groeien als ondernemer.
 

Productieproces & duurzaamheid

Met een tas van Monsak doe je een unieke en bewuste aankoop. De tassen worden lokaal geproduceerd in Amsterdam, waardoor er geen CO2-uitstoot is door transport. De tassen wordt op maat gemaakt, alleen op aanvraag (er is dus geen overproductie) en helemaal naar wens van de klant. Hierdoor wordt de tas heel lang gedragen. Verder gebruikt Margriet alleen gered leer. Dit is een zelfbedachte term voor: afgekeurd leer, testhuiden of restpartijen. Daarnaast is leer een materiaal dat ons overleefd en goed te repareren is.

Ook leuk: je kunt bij Monsak een workshop ’tas maken’ volgen. “Naast dat het leuk is om te doen, willen we consumenten bewust maken van het maakproces van een tas. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor producten in winkels.”

Monsak

monsak tassen atelier, Orteliusstraat, Amsterdam, Nederland
0620519688

Producten

De makers

Over deze maker