Midori Green Salt logo

Midori Green Salt is een creatie van Nicoletta Tavella; Italiaanse kok, foodblogger, receptontwikkelaar en eigenaar van de Italiaanse kookschool La Cucina del Sole in Amsterdam. Haar liefde voor lekker, gezond eten en verse kruiden ligt aan de basis van deze groene onderneming.

Experimenteren met kruiden

Kruiden en specerijen zitten boordevol heerlijke smaken en helende eigenschappen, daarom gebruikt Nicoletta ze graag in overvloed tijdens het koken, tijdens haar lessen en voor haar natuurlijke medicijnkastje. Ze begon haar eerste experimenten met kruidenzouten in januari 2019 en besloot een hele lijn te creëren die twee jaar nodig had om zich volledig te ontwikkelen.

De producten; het beste wat er is

De Midori Green Salt producten zijn volledig natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen, chemicaliën en andere kunstmatige stoffen. Want, aldus Nicoletta: “Zeezout is al het beste conserveringsmiddel dat er op aarde verkrijgbaar is!” De producten bevatten alleen zout, kruiden, specerijen, groenten en hier en daar wat fruit.

De verpakkingen; goed voor de planeet

Bij Midori Green Salt houden ze van onze planeet en alles wat die ons in overvloed geeft. Daarom proberen ze het gebruik van plastic tot een minimum te beperken. De containers (molens en potten) zijn gemaakt van glas met slechts een kleine hoeveelheid andere materialen. De verpakkingen zijn allemaal natuurlijk en recyclebaar. Nicoletta maakt de kruidenzouten en ontwerpt de labels zelf.

En er is meer!

Nicoletta maakt daarnaast ook verse pasta (tagliatelle en pappardelle) en pastasauzen. “Pesto alla genovese naar familierecept, vegan/vegetarische bolognese en everzwijnsaus, gemaakt met wilde zwijn. Ik ben een fan van wild, want het komt meestal van ‘populatiebeheer dieren’ die niet worden gefokt, en dus geen antibiotica krijgen en een waardevol leven hebben.”

Midori Green Salt

Warmondstraat 180, 1058 LC Amsterdam, Nederland
0207891779

Producten

De makers