Metropolitan – Bean to bar chocolade

Metropolitan

Kees Raat komt uit een ondernemende familie. Zijn vader had een bakkerij en zijn moeder een lijstenmakerij. Toen Kees op zijn zestiende stage ging lopen bij de Pompadour viel hij met zijn neus in de chocolade. Zijn liefde voor chocolade is hier dan ook ontstaan. In augustus 2009 vond Kees in de Warmoesstraat in Amsterdam dé ideale plek voor een nieuw spannend avontuur: Metropolitan! Hier maakt hij het lekkerste, verse Italiaans ijs en overheerlijke ‘bean-to-bar’ chocolade van bonen uit Venezuela. Inmiddels gebruiken verschillende restaurants in Amsterdam, waaronder de Seafoodbar, restaurant Anna en de Tolhuistuin het verse ijs en de patisserie van Metropolitan voor hun desserts.

Speciaalzaak voor de zoetekauw

Metropolitan is een speciaalzaak voor de echte zoetekauw. Bij binnenkomst komt word je begroet met de onweerstaanbare geur van chocolade en patisserie direct uit de oven. Metropolitan streeft naar het maken van de verste producten met de beste – en zoveel mogelijk lokale – ingrediënten. Dit allemaal uitgedacht door meester-ijsmaker en chocolatier Kees Raat. Als je geluk hebt kun je Kees al deze lekkernijen zien bereiden in de zaak zelf. De passie voor mooie producten draagt Kees ook graag over naar iedereen die voor of met Metropolitan samenwerkt, daardoor staan alle werknemers klaar om iedereen vol passie te begroeten en te vertellen waar Metropolitan voor staat. Of je nu voor een echte Italiaanse espresso, vers gebak of een overheerlijk ijsje komt: bij Metropolitan is er iets te vinden voor iedereen.

Metropolitan

Verse chocolade en notenpasta’s

Met kwaliteit als hoogste prioriteit is Kees Raat begonnen met het ontwikkelen van de producten. Hij haalt zijn trots uit de manier waarop chocolade, ijs en patisserie bereid wordt. De chocolade wordt op locatie van bean to bar gemaakt. De cacaobonen komen binnen direct vanuit Venezuela waarna ze gesorteerd, gebrand en gebroken worden. Hierna gaan ze in een chocoladewals om er overheerlijke chocolade mee te maken. Deze chocolade wordt vervolgens gebruikt in het grootste deel van de producten. Neem bijvoorbeeld de walnootbrownie, hier kan je deze chocolade duidelijk terugvinden in de authentieke en unieke smaak. Die kan je nergens anders beleven. Ook voor het ijs wordt de verse chocolade gebruikt. Het stopt hier echter niet, alle smaken gelato worden bereid met verse huisgemaakte pasta’s. Neem bijvoorbeeld de pistachepasta, die wordt gemaakt door eerst pistachenoten te roosteren en ze vervolgens tot een pasta te vermalen in de winkel. Dit geeft een echte pistache-ervaring aan het pistache-ijs.

Duurzaamheid

Waar mogelijk worden er zo veel mogelijk recyclebare producten gebruikt. Het gebruik van plastic wordt zo veel mogelijk vermijd, waar wel plastic wordt gebruikt, gebeurt dat zo duurzaam mogelijk. Denk hierbij aan de ijslepeltjes die gemaakt zijn van recycled plastic. Daarnaast zijn er speciale doosjes ontworpen voor het verpakken van onze chocoladeproducten, in deze doosjes wordt geen plastic gebruikt en deze worden in elkaar gezet door te vouwen, er zit dus ook zo min mogelijk lijm in waardoor deze doosjes goed recyclebaar zijn. De restwarmte van de ijsmachine wordt gebruikt om het water van de boiler op te warmen waardoor ons energie verbruik lager ligt. Metropolitan streeft naar een steeds duurzamere productie en het werken met leveranciers die zo duurzaam mogelijk werken. Zo werken de cacaoboeren uit Venezuela zonder bestrijdingsmiddelen bij het verbouwen van cacao. Ook de Siciliaanse producenten gebruiken geen bestrijdingsmiddelen voor de mandarijn-, citroen-, en bloedsinaasappelsap en olie. De ricotta voor de canolli komt van schapen die vrij op de Etna rond kunnen lopen.

Metropolitan

Warmoesstraat 135, 1012 JB Amsterdam, Nederland
020 330 19 55

Producten

Meet the makers

Over deze maker