LPRD – Hoge kwaliteit sportkleding

LPRD

LPRD ontwerpt en produceert comfortabele en functionele fiets- en sportkleding geïnspireerd door het snelste dier ter wereld: het luipaard. In alle items van LPRD, van leggings tot sokken tot sportbh’s, is de kenmerkende luipaardprint verwerkt. Hetzij een subtiel detail of juist volop luipaardprint top tot teen! Wie zei dat fietskleding saai moet zijn? 

Handgemaakte sportkleding van hoogwaardige materialen

Alle kleding van LPRD wordt op eerlijke wijze gemaakt, gewoon in Amsterdam. Voor het maken van de items wordt uitsluitend gewerkt met materialen van hoogwaardige kwaliteit. Deze materialen zijn allemaal afkomstig uit West-Europa en, heel belangrijk, kunnen wel tegen een stootje. Gezien overproductie een groot probleem is in de hedendaagse modeindustrie, heeft LPRD besloten om al haar kleding te maken in de eigen studio in Amsterdam met een Minimal Stock Policy. Dat betekent dat wanneer er een kledingstuk wordt gekocht, dit item speciaal voor de klant met de hand gemaakt wordt. Daardoor is LPRD ook in staat om unieke en op maat gemaakte items te creëren aan de hand van de specifieke wensen en behoeften van de klant. 

LPRD

Functioneel én stijlvol

De makers van LPRD, Anneloes Ouwehand en Adrian Cooke, zijn zelf ervaren wielrenners. Ze weten dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om functionele en comfortabele kleding te dragen als je lang op de fiets zit. De kleding van LPRD is echter niet alleen ontworpen voor wielrennen, maar voor vrijwel alle vormen van sport zoals hardlopen, spinnen, pilates of yoga. En in je welverdiende pauze mag je in deze stijlvolle sportoutfits zeker ook gezien worden in de winkels of op het terras!

Een print met een missie

Het idee voor LPRD is ontstaan in 2015. Anneloes, fanatiek wielrenner en luipaardprintliefhebber, kon tot haar spijt maar weinig variatie vinden in de fietskleding voor vrouwen. De meeste outfits waren meisjesachtig roze met bloemen of slechts bedekt met logo’s. Met haar achtergrond in de mode-industrie besloot Anneloes dat dit beter kon. Weg met de ouderwetse stereotypen! Daarom riep zij samen met Adrian LPRD in het leven, zodat ze voortaan altijd zou kunnen fietsen in haar favoriete print. Volgens LPRD gaat sporten niet alleen maar om het behalen van de beste resultaten maar vooral ook om het hebben van plezier. En dat begint natuurlijk met een bijzondere outfit. De missie van LPRD is dan ook het creëren van sportoutfits waar je je sterk en vrouwelijk in voelt. Net als een luipaard. 

De ene luipaardprint is de andere niet

Wie denkt dat er maar één soort luipaardprint bestaat, heeft het goed mis! Hoewel in alle items van LPRD de karakteristieke luipaardprint is verwerkt, zijn de designs verre van eentonig. Naast de klassieke Signature Leopard items zijn er bijvoorbeeld ook de donkerblauwe Midnight Leopard en de vrolijke Pink Leopard. Daarnaast zijn er ook zwartkleurige items met subtiele luipaardprintdetails. Keuze genoeg, dus!

Fotocredits: Tomek Dersu Aaron

LPRD

Derde Wittenburgerdwarsstraat 5a, 1018 KR Amsterdam, Nederland
06 247 664 74

Meet the makers

Over deze maker