Lemon Poppy – Lovely Happiness, it’s Tea Time!

logo lemon poppy

Lemon Poppy staat voor een natuurlijke en bewuste levensstijl, inspirerende creativiteit en een kleine dosis geluk in een doosje. Ze biedt een high quality, fairtrade product met een pure smaak. De oprichter, Edvina Erebara, doet het om een glimlach op iemands gezicht te toveren, om waardevolle producten te laten ontdekken en om een vleugje positiviteit aan het leven toe te voegen.

Hoe Lemon Poppy is begonnen
Lemon Poppy is in Amsterdam ontstaan uit liefde voor pure smaken, speelse concepten en mooie ontwerpen. Edvina Erebara vroeg zich af waarom er zoveel verschillende soorten thee zijn, maar zo weinig nieuwe thee soorten met een origineel concept en design. Ze kreeg toen het idee om een nieuwe theesoort te introduceren in Nederland. Met behulp van haar vrienden introduceerde zij in 2015 onder haar theemerk Lemon Poppy de Çaj Mali thee (spreek uit als: ‘ts-jai mali’): een pure traditionele bergthee uit Albanië (waar haar roots ook liggen). Deze thee die vol zit met antioxidanten en ijzer, is 100% biologisch, cafeïnevrij en wordt al sinds mensheugenis gedronken om een gezonde levensstijl te ondersteunen. Het theekruid groeit vanaf 1500 meter hoogte in de buurt van de Middellandse zeekust en wordt met de hand geplukt door lokale dorpsbewoners. Het eindproduct heeft een frisse smaak en geeft je een natuurlijke boost door het ijzergehalte in het kruid.

caj mali van lemon poppy

Fairtrade
De Çaj Mali thee wordt direct ingekocht bij de lokale boeren die hieraan een eerlijk bedrag verdienen. Na het plukken, wordt de thee gedroogd en vervolgens naar Nederland getransporteerd. Hier in Amsterdam worden de theetakjes met de hand geselecteerd, geknipt en verpakt.

Mooi duurzaam ontwerp
Edvina is voor het design een samenwerking aangegaan met Studio Pot & Van der Velden. Om tot de uiteindelijke versie van de verpakking te komen, ging er een hoop gepuzzel en testen met verschillende versies aan vooraf. De grote verpakking van de thee stelt een kubus voor die op verschillende manieren kan worden neergezet om er zo een mooi display van te maken. Het patroon op de achtergrond van de verpakking refereert naar de bergen waar de thee vandaan komt. De verpakking, gemaakt door EcoDrukkers, is van gerecycled papier en bedrukt met eco-vriendelijke verf en inkt. De doosjes bevatten bovendien geen tot minimale sporen van lijm, worden met de hand gevouwen en zijn optimaal recyclebaar. “We aim to keep it all green & sustainable!”

Waar te koop
Thee van Lemon Poppy kan online besteld worden en is daarnaast onder andere te koop bij Spaces, Local Goods Store, Marvin, Het Huysraat, SLA en KEK (Delft).  

 

Lemon Poppy

Doctor Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam, Netherlands
06 577 330 15

Producten

Meet the makers

Over deze maker