KRNWTR – Het eerste merk voor kraanwater

KRNWTR logo

Drink KRNWTR, lekker water van hier
Dagelijks worden in Nederland 500.000 plastic flesjes weggegooid. Het merendeel hiervan zijn plastic bronwaterflesjes. Daar wil KRNWTR, het eerste merk voor kraanwater, iets aan doen. KRNWTR promoot het drinken van kraanwater in plaats van bronwater, dat verpakt en vervoerd moet worden. Dit doet KRNWTR door mooie en duurzame producten te maken waardoor kraanwater nog beter smaakt.

Eerste merk voor kraanwater
KRNWTR is in 2010 opgericht door twee vrienden die zich ergerden aan het plastic afval dat ze tijdens hun reizen op allerlei stranden tegenkwamen. Na het zien van de documentaire Bottled tijdens de IDFA besloten ze de daad bij het woord te voegen. Want kraanwater is lekker, gezond en milieuvriendelijker dan bronwater, maar heeft een goedkoop imago. Door van kraanwater een merk te maken verschuift het beeld van goedkoop water naar duurzaam en bewust water. Door gebruik te maken van de KRNWTR waterkaraffen en flessen, laat je als persoon, bedrijf of horecaonderneming zien dat je bewust voor duurzaam water kiest. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met houten waterkoelers en biologische siropen.

KRNWTR duurzame houten waterkoeler
Waterkoelers op de waterleiding zijn niet nieuw, maar tot nu toe waren ze steeds van plastic en zagen ze er vooral functioneel uit. KRNWTR vond het tijd voor een waterkoeler die er niet alleen mooi uitziet, maar ook aanzet tot nadenken over duurzaamheid en onze wegwerpcultuur. Kortom, een leidingwaterkoeler die inspireert. Een mooi neveneffect is dat gebruikers meer water gaan drinken i.p.v. frisdrank. De waterkoeler wordt gemaakt van duurzaam gewonnen hout uit de omgeving van Amsterdam.

KRNWTR biologische siropen
KRNWTR+ is het gezonde & lekkere alternatief voor frisdrank. Gemaakt met verse en natuurlijke producten van de beste lokale leveranciers. Zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Alleen wat echt en natuurlijk is mag in KRNWTR+. Er is niks kunstmatig aan. Gemaakt in Amsterdam.

Amsterdam, sinds 1853 aan het kraanwater
We genieten al meer dan 150 jaar van kraanwater in Nederland. In 1853 zorgde Jacob van Lennep voor de eerste Nederlandse waterleiding. Vanuit de Duinen van Haarlem naar Amsterdam, om zo iets te doen aan het slechte drinkwater in de stad. Het duinwater kon voor één cent per emmer gekocht worden in het centrum van Amsterdam.

KRNWTR

Keizersgracht 433A, 1017 DJ Amsterdam, Nederland
020 808 84 00

Producten

Meet the makers