Kisch & Zonen – Al 120 jaar Kischkeurig

Kisch & Zonen Amsterdam Made

In 1895 opende de heer J. Kisch de deuren van J. Kisch, koperwaren en ijzerwaren-metaalwaren voor de Meubel industrie aan de Amsterdamse Prinsengracht. Nu, ruim 120 jaar later, worden nog steeds een aantal van dezelfde producten verkocht. Onder een nieuwe naam, maar met dezelfde normen en waarden.

Erg lang heeft het bedrijf van J. Kisch niet aan de Prinsengracht mogen blijven. De oorlog brak uit en Kisch moest zijn spullen pakken naar de Achtergracht. Daar nam hij de heer Parsser in dienst. Een gouden keuze, want Parsser groeide uit tot een van de beste werknemers en nam het bedrijf begin jaren zestig over. In zijn nieuwe rol zorgde Parsser ervoor dat het bedrijf van een ijzerhandel tot een groothandel transformeerde – een stap die meer dan nodig was om te overleven.

In 1974 verhuisde het bedrijf voor de derde en laatste keer: ditmaal richting Amsterdam-Zuid, waar het zich vestigde aan de Karperweg. Inmiddels is Dhr. S.A. Parsser nog prominent aanwezig binnen het kantoor, middels verschillende foto’s. Het zijn zijn zoon en kleinkinderen die de zaak vandaag de dag runnen. Michael Parsser (kleinzoon): “Iedere generatie heeft gezorgd voor vernieuwing en verandering in het bedrijf, maar altijd met respect voor het erfgoed dat de voorgangers hebben achtergelaten.”

Verstelbare bureaus Kisch & Zonen

De laatste generatie stelde voor in te zetten op het nieuwe werken, onder de naam Office by Kisch. J. Kisch & Zonen verkocht al sinds 2010 verstelbare bureaus, maar met Office By Kisch zet J. Kisch & Zonen een volgende stap. “Inmiddels verkopen we niet alleen meer onderdelen voor meubels, maar maken we ze dus ook zelf, in de vorm van verstelbare bureaus. Daarmee spelen we in op de gezondheidsmarkt. In Scandinavië weten ze het al een tijdje, maar ook in Nederland realiseren steeds meer mensen zich dat de hele dag zitten niet per se goed voor je is. Met verstelbare bureaus heb je de optie om staand te werken wat – wetenschappelijk bewezen – goed voor je gezondheid is.”

Dat deze innovatie het bedrijf goed heeft gedaan, is wel te zien aan de referenties. Inmiddels werken onder meer de NOS, het St. Antonius Ziekenhuis en de Provincie Noord-Holland met de verstelbare tafels. En daar is Michael Parsser trots op. Maar hij is vooral trots op het oer-Amsterdamse bedrijf dat zijn voorgangers hebben opgebouwd. Een bedrijf dat al ruim 120 jaar meegaat, en door de vernieuwingen van de nieuwe generaties de tand des tijds heeft weten te doorstaan.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kisch & Zonen

Karperweg 41, Amsterdam, Nederland
020 662 93 98

Producten

Meet the makers

Over deze maker