Het begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Daar werden door Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Toen zijn zoon Camiel de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen. Ook nu staat er weer een Kesbeke aan het roer: Oos, zoon van Camiel, is nu de ‘directeur met hart’ zoals hij wordt genoemd. Bij Oos staat de deur altijd open, voor iedereen. De medewerkers zijn wat hem betreft familie. Zo was het bij Camiel (‘Kes’, zoals hij werd genoemd), zo is het op de dag van vandaag bij Oos.

Kwetsbare natuurproducten

Kesbeke gelooft in de kracht van lokaal geproduceerd, duurzaam en eerlijke voeding. Dat wil zeggen dat er bij Kesbeke uitsluitend producten verwerkt worden waarvan de oorsprong en de versheid gegarandeerd zijn. Dat kan alleen als je een langdurige relatie onderhoudt met je leveranciers. De grondstoffen voor fijn tafelzuur zijn kwetsbare natuurproducten die met veel zorg en aandacht gekweekt en geoogst worden. Met deze visie proberen ze de mooiste en lekkerste producten te maken. Daarnaast loopt Kesbeke voorop als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe tafelzuurvariaties. Oos staat graag zelf in zijn keuken om op verzoek van klanten, of op eigen inspiratie verrassende nieuwe variaties te maken.

kesbeke

Het is Kesbeke’s missie om de allerbeste inleggerij van Nederland zijn. Met als gevolg dat bij elke maaltijd en op elk bord een Kesbeke product thuishoort. De ambachtelijk ingemaakte producten vind je in de supermarkt, bij de visspecialist, in het horecakanaal en in de (koel)kast van de consument. De moderne productielocatie voldoet aan de hoogste kwaliteit- en hygiëne-eisen. De fabriek is uiterst flexibel en in staat zowel kleine potten als grote verpakkingen te produceren. De in-huis productontwikkeling biedt volop kansen om klanten in de horeca en retail te verrassen met onderscheidende en smaakvolle producten. Hiermee wil Kesbeke het meest frisse zuurwarenmerk van Nederland zijn.

Ecologische voetafdruk van Kesbeke

Kesbeke’s inzet om voorloper te zijn op duurzaamheid ligt diepgeworteld in hun waarden. De balans bewaren tussen financieel rendement, bescherming van het milieu en sociale verantwoordelijkheid vormt al jaren de basis van de bedrijfscultuur. Zo wekken ze met behulp van ruim 740 zonnepanelen meer dan de helft van de energiebehoefte op. Daarnaast onderzoeken ze de mogelijkheden om het Amsterdamse grachtenwater te gebruiken als koelwater voor de machines. De ontwikkelingen gaan snel en dit past precies bij de bedrijfsfilosofie om de ecologische voetafdruk steeds meer te verkleinen.

Kesbeke

Adolf van Nassaustraat 2-8, 1055 RP Amsterdam, Nederland
020 686 11 21

Producten

De makers

Over deze maker