Kesbeke – ‘Liefde voor augurken en uitjes, bestaat dat? Jazeker: bij ons!’

logo_kesbeke

Puur natuur wil bij Kesbeke zeggen dat er uitsluitend producten verwerkt worden waarvan de oorsprong en de versheid gegarandeerd zijn. De grondstoffen voor fijn tafelzuur zijn kwetsbare natuurproducten die met veel zorg en aandacht gekweekt en geoogst worden, en dat doen de telers met liefde. Een groot deel van de productie en de inleggerij wordt nog altijd met de hand gedaan. Dat moet als je een pot ‘echt vol’ wil hebben. Het hele assortiment fijne tafelzuren wordt nog steeds ingelegd volgens het authentieke familierecept (sinds 1948) in de fabriek in Amsterdam.

Familiebedrijf in keldertje opgezet
Kesbeke is de eerste inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Hij was naar Amsterdam verhuisd nadat hij in Zeeland was gestopt met zijn bakkerij. In Amsterdam vond Charles nieuwe mogelijkheden. In tafelzuur, want Amsterdammers bleken daar een grote voorliefde voor te hebben. In dat keldertje werden de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Dat pasteuriseren deed hij, bij gebrek aan beter, in vuilnisbakken die hij op de markt en in de omgeving ‘gevonden’ had. Hij verkocht het zuur vaak ook in de kroeg, hij hield van gezelligheid en een praatje.

Naast de vermaarde augurken, zilveruitjes, dressings, piccalilly’s en Kesbeke Select black label zijn er nu ook de Jonny & Oos producten. Een lijn pure producten voor fijnproevers ontwikkeld door Librije’s Jonnie Boer en Oos Kesbeke. Ze vonden elkaar in hun wens om producten te maken die de dagelijkse keuken kunnen verrijken. In hun voorliefde voor traditie, vakmanschap, puurheid, smaak en geur hebben zij een serie producten van top kwaliteit gecomponeerd; héél bijzonder tafelzuur.

Jonnie&Oos

Kesbeke is ook “lekker duurzaam”. Heerlijke 2650ml potten van Kesbeke kun je omtoveren naar een bijzondere lamp. Kies je eigen Kesbeke pot. Nadat deze helemaal leeg is maak je hem schoon en schroef je bijgeleverd deksel met fitting en strijkijzer snoer op je pot. De Kesbeke pot gaat een 2de leven in, maar dan als hang of bijzet lamp.

Kesbeke

Adolf van Nassaustraat 2-8, Amsterdam, Nederland
020 686 1121

Producten

Meet the makers

Over deze maker