KARIGAR – look good to do good

KARIGAR LOGO

Jolijn Fiddelaars, Sindhu Holla en Kanak Hirani Nautiyal zijn de drijvende krachten achter modemerk KARIGAR. De dames geloven dat passie voor mode en liefde voor mensen hand in hand gaan. Ze houden van tijdloze, duurzame stukken, gemaakt van 100% natuurlijke materialen met slim design en traditionele handwerktechnieken. Hun geheime ingrediënt? Precies de juiste hoeveelheid menselijke imperfectie.

KARIGAR betekent ‘ambacht’ in Hindi en staat voor de vrouwen voor vakmanschap, traditie, kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en mensen: alles wat Fiddelaars, Holla en Nautiyal aan het hart gaat. De dames streven ernaar dat alles wat met hun bedrijf te maken heeft – van de natuur tot de materialen die ze gebruiken en de makers tot de koper – wordt verrijkt door onderdeel te zijn van KARIGAR.

karigar

India

Met twee eigenaars van Indiase komaf is het niet gek dat India diep geworteld is in het DNA van KARIGAR. Het trio heeft zich flink verdiept in de rijke textieltraditie van het land en heeft veel tijd doorgebracht met de Indiase ambachtslieden. Zo konden ze het textielvak écht leren verstaan. Ook begrepen ze de strijd die de makers soms voeren om de traditie levend te houden beter.

De perfecte balans tussen duurzame traditie en innoverend design is de gouden sleutel tot een onderscheidend product met een blijvende impact. De dames van KARIGAR innoveren op het gebied van design door Indiase ambachten in nieuwe, sustainable producten te verwerken. Zo kunnen zowel de makers als de gebruikers blijvend van het product genieten. Door gebruik te maken van verfijnde kleuren, grafische patronen, natuurlijke materialen, slim productontwerp en hoogwaardige afwerking is het mogelijk om écht mooie producten te maken.

Talking Tag

En die echt mooie producten worden bij KARIGAR voorzien van een Talking Tag, een kaartje met het verhaal hoe het product gemaakt is. Hiermee creëren ze bewustzijn voor de zorg en aandacht die in een handgemaakt product zitten. Van de namen van de ambachtslieden die het product vervaardigen tot de achterliggende gedachte van de designers: met een QR-code kun je door middel van video en fotografie meer te weten komen over jouw net gekochte accessoire. Jouw cape of sjaal komt hiermee tot leven.

Een bijzondere collectie van KARIGAR is #MyWings. Voor deze nieuwe collectie handgemaakte capes lieten de dames zich inspireren door Birds of Paradise, een vogelfamilie bestaande uit tweeënveertig soorten. De vogels staan bekend om hun spectaculaire kleuren en hun vermogen om van vorm te veranderen. Dit maakte de paradijsvogels dé perfecte inspiratiebron voor een handgemaakte collectie capes die iedere vrouw, met ieder haar unieke stijl en stemming, zou aanspreken.

KARIGAR

De KARIGAR accessoires worden door ambachtslieden in verlaten dorpjes in de Indiase Himalaya vervaardigd. Ieder product wordt met de hand gemaakt; voor één product zijn vijftien karigars nodig. Wil je meer weten over KARIGAR of over hun producten? Neem dan een kijkje op de website. Of scan een van de Talking Tags als je een KARIGAR tegenkomt in de winkel.

KARIGAR

Prinsengracht 436, 1017 KE Amsterdam, Nederland
0031 614 364 014

Producten

Meet the makers

Over deze maker