Juup – Luxe notitieboeken met een persoonlijke twist

juup

Juup is het jongste telg van drukkerij Jubels. De drukkerij, opgericht in 1902, is altijd gerund door de familie Jubels. Grootvader Jubels grondvestte het bedrijf in het centrum van Amsterdam. Nu staat het bedrijf onder leiding van Fred Jubels en Jeroen van Druenen en staat de drukkerij in Amsterdam Noord.

Vakmanschap, kwaliteit en exclusiviteit
Fred Jubels had altijd al de wens om een merk voor luxe schrijfwaren te ontwikkelen. Die wens lieten ze in 2015 uitkomen met de oprichting van Juup, een merk voor personaliseerbare notitieboeken. Met een liefde voor alles dat met papier, printen en drukken te maken heeft, doorwinterd vakmanschap en een oog voor mooie bindwijzen en de laatste trends, staat Juup als een huis. Alle producten zijn bedacht, ontwikkeld, geproduceerd en met de hand gebonden door de drukkerij in Amsterdam Noord.

De boekjes hebben (nu nog) één formaat, zijn voorzien van gelijnd of blanco papier en hebben een witte of zwarte basis. ‘Wat de boekjes zo exclusief maakt, zijn de unieke omslagen die er naar jouw smaak met de hand op worden bevestigd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden crocoprint met reliëf, limoengroen of een boekje met vissenschubben? De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook de elastieken die de boekjes mooi bij elkaar houden, zijn verkrijgbaar in meer dan vijftien kleuren’ aldus Iris Brandsteder, één van de drijvende krachten achter Juup.

juup

Om de echtheid en kwaliteit van jouw boekje te garanderen, is ieder boekje voorzien van een preegstempel die luidt: ‘Niemant zonder Vyant’. Dit motto was te zien in de gevelsteen van de oorspronkelijke drukkerij, aan het begin van vorige eeuw. Het credo is dus een verwijzing naar de historie en tegelijk een knipoog naar de concurrentie die op de loer ligt.

Een gat in de schrijfwarenmarkt
Het ontwerp voor de hippe schrijfwaren ontstond na een veldonderzoek en een aantal panelgesprekken. Veel schrijfwaren doen heel zakelijk aan, zoals de masculiene Moleskine boekjes. In het fleurige segment vind je weer de producten waarvan de kwaliteit vaak te wensen overlaat. Wij wilden luxe boekjes op de markt brengen, maar dan wél vrouwelijk en altijd hip!’ aldus Fred.

Hoe de toekomst eruit ziet voor Juup? ‘Juup heeft een eigen webshop en de focus ligt op online verkoop. Daarnaast hopen we Juup natuurlijk ook in een aantal winkels te verkopen, zodat het grote publiek gemakkelijk kennis kan maken met het merk.. Tot slot zullen we dit jaar onze collectie verder uitbreiden met boeken van een ander formaat. Het uitbrengen een agenda staat ook in de planning voor 2017!’

Juup

Back-Upstraat 12, Amsterdam, Nederland
020 40 80 708

Producten

Meet the makers

Over deze maker