IJsmanschap – I scream, you scream, we all scream for ice cream

ijsmanschaplogo

In wereldsteden als New York en Tokio zijn ze al een hit. En eindelijk is de ambachtelijke popsicle -of ijslolly- nu ook in Amsterdam gearriveerd. Kies je popsicle en bedek hem met een lekkere laag chocolade en nootjes… mmm!

IJs heeft hij leren maken aan de beroemdste Gelato University van Italië en van zijn droom heeft hij werkelijkheid gemaakt. Martijn Doets is oprichter en ijschef van IJsmanschap, de eerste popsicle bar van Nederland. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als pensioenconsultant heeft hij gelukkig de stoute schoenen durven aantrekken om deze prachtige Popsiclebar te openen.

Martijn: ‘IJs brengt al eeuwenlang blijdschap en geluk. IJs is een traktatie, waar jong en oud van geniet. Hier kun je even lekker wegdromen bij het eten van een ijsje dat met zorg en toewijding ambachtelijk is bereid. Ambacht is mijn antwoord op de industriële revolutie. Met mijn ijsjes wil ik een ambachtelijk alternatief bieden op de industriële (voorverpakte) ijsjes van de grote fabrikanten.’

ijsmanschap5

De popsicles zijn ambachtelijk bereid, zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Hierdoor is het ijs natuurlijker en lichter van kleur. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsproducten: de cacao en chocolade zijn van Callebaut, een begrip in de chocoladewereld, en de notenpasta’s (hazelnoot, pistache, amandel) zijn van 100% (licht)geroosterde noten. Het fruit is gerijpt aan de boom, geplukt op het rijpste moment en vervolgens direct ingevroren zodat de voedingsstoffen bewaard blijven.

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten ijs. De Gelato-popsicles zijn bereid met zuivel en zijn romig en zacht. De Sorbetto-popsicles zijn op waterbasis en heerlijk verfrissend op warme dagen. Deze bevatten geen zuivel en zijn geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. De popsicles in de vitrine zijn ‘naked’, maar als je je ijsje te naakt vindt, kun je het aankleden met een lekkere laag chocolade en gekarameliseerde en geroosterde nootjes. Daarnaast kun je in de winkel in Amsterdam West ook terecht voor een (h)eerlijke koffie van Lot Sixty One.

IJsmanschap

Van Spilbergenstraat 2 hs Amsterdam
020 334 6145

Meet the makers

Over deze maker