Als opticien is Pieter Germeraad al jarenlang werkzaam in de optiekbranche, eerst als leerling in een bedrijf dat toen al 75 jaar bestond. Hij heeft daar de beginselen van het vak geleerd op de ouderwetse wijze: alles met de hand. Pieter heeft altijd als zelfstandig ondernemer in de optiek gewerkt en alle facetten van het vak doorlopen. Aan de productiekant van brillenglazen, monturen en contactlenzen, tot grote industriële projecten. Maar ook als eigenaar van diverse optiekzaken, waar hij zijn passie voor het creëren van de perfecte bril en de perfecte look, samen met de klant, tot beider tevredenheid kon waarmaken.

Cradle to cradle

Harvey-Evans is de onderneming geworden waarin hij alle ervaringen in het optiek vak bundelt en waarin hij alle tijd besteedt aan dat wat hij het allerleukste vindt aan het optiekvak: het ontwerpen en maken van brillen, in de breedste zin van het woord. De brillen uit de Harvey-Evans shop zijn uniek, 100% afgestemd op de klant en 100% cradle to cradle. Het leukste vindt hij dat de klant zelf een belangrijke rol speelt bij het ontwerpen van het montuur in combinatie met de kleur en de persoonlijkheid van de klant. Het persoonlijke aspect.

Maatwerk

Welk verhaal vertelt jouw bril? De bril die je draagt vertelt veel over jezelf. Als het goed is zelfs heel veel. Straal je zekerheid uit, of maakt je bril je streng of zakelijk, lief of ondeugend, ingetogen of juist eigenzinnig of uitgesproken brutaal? Een bril moet naadloos passen bij de persoon die je echt bent. Daarom is een Harvey-Evans montuur letterlijk je eigen statement. Het is een bril die helemaal voor jou gemaakt is en optimaal bij jou past. Een bril die je pure, persoonlijke verhaal vertelt. Niet dat van je vriendin, je collega of je broer. Harvey-Evans ontwerpt, altijd met jou, je gewenste montuur en bril.

Duurzame materialen

Pieter combineert de liefde voor ambachtelijk handwerk met kwaliteit en een perfecte vormgeving. Samen kies je het mooiste materiaal in de gewenste kleurstellingen. Alle Harvey-Evans monturen worden in eigen atelier met de hand gemaakt. Uitgezaagd geschuurd en gepolijst uit het materiaal van jouw keuze. Harvey-Evans werkt met duurzame materialen en op een zodanige wijze dat er weinig tot geen verspilling plaatsvindt en restanten altijd weer gerecycled kunnen worden of weer als basis kunnen dienen voor nieuwe producten. Zo werkt Pieter sinds kort met gerecyclede kunststof. Hij ontdekte dat materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen en -doppen aan de voorwaarden en technische specificaties voor brilmonturen voldoet en daarnaast veel kleurstellingen kan creëren. Ook bamboe is zeer eco-vriendelijk, gemakkelijk te bewerken en heeft een natuurlijke uitstraling. Bamboe neemt bovendien heel veel CO2 op. Buffelhoorn is een materiaal met hele mooie structuren. De horens komen uit India en is oneerbiedig gezegd een “restproduct” na het overlijden van de buffel. Er worden geen buffels voor gekweekt.

Nieuwe materialen

Pieter Germeraad is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en materialen die een bijdrage leveren om ons milieu te verlossen van materialen die ons welzijn bedreigen en als basis dienen voor nieuwe producten. In dit geval dus brillen. Hij onderzoekt momenteel de mogelijkheid om brillen te maken van sinaasappel-en bananenschillen door ze op een bepaalde manier te bewerken. De eerste resultaten hiervan zijn wonderwel zeer bemoedigend.

Harvey-Evans

Penningkruid 64, 1441 XZ Purmerend, Nederland
0299 43 90 39

Producten

De makers