Good Rootz – a mindful organic drink

Diederick Evers runde jarenlang samen met zijn moeder (een chef-kok) het succesvolle cateringbedrijf Amsterdam Flavours, waar hun gedeelde passie voor goed eten en reizen tot uiting kwam. Ze zagen beide veel van de wereld en kwamen in aanraking met verschillende culturen en smaken. Met hun gerechten lieten ze gasten de smaak van verschillende continenten verkennen. Tijdens cateringevenementen deed Diederick het idee op om een gezonde alcoholvervanger op de markt te brengen, die ook nog eens multi toepas- en inzetbaar is. Ze werden namelijk continu gevraagd om een niet-alcoholisch drankje om de smaakpapillen te stimuleren en om de bijzondere smaak van het eten te combineren. Zo ontstond het idee voor GOOD ROOTZ.

Uniek concentraat

In gerechten is het vanzelfsprekend om uiteenlopende smaken te combineren, maar in een drank is dit niet gebruikelijk. Diederick wilde daarom een uniek concentraat ontwikkelen dat de smaakpapillen letterlijk doet prikkelen. Een product dat niet alleen de alcoholische dranken vervangt, maar waar je ook mee kan experimenteren in de keuken. Omdat er nergens een soortgelijk drankje op de markt te verkrijgen was, besloten ze zelf een product te ontwikkelen. Zowel Diederick als zijn moeder zijn altijd geïnspireerd geweest door de verscheidenheid aan wortels van verschillende keukens en dus zijn ze opzoek gegaan naar een unieke combinatie.

Krachtige wortelsoorten

GOOD ROOTZ is een concentraat dat bestaat uit zeven krachtige wortelsoorten van over de hele wereld: gember, kurkuma, mierikswortel, maca, yacon, ginseng en zoethout – met ieder een eigen werking en smaak. Maca (India) bijvoorbeeld, zorgt voor een zoete toon en werkt bovendien libidoverhogend. Waarbij gember (Peru) pittigheid geeft en ontstekingsremmend is. De aardse smaak en kleur komen uit kurkuma (Peruaanse Andes). Voor de perfecte balans is er sap van biologische Siciliaanse citroenen, rietsuiker en cayennepeper aan toegevoegd. Juist deze samenstelling geeft het zoveel lagen. Wie de dag begint met een shot á 25 ml Good Rootz zal merken dat de smaak zich opbouwt van spicy via zoet naar een aardse afdronk. GOOD ROOTZ is 100% biologisch, vegan en natural!

©Wim Stijven

Van over de hele wereld komen alle bijzondere smaken samen in het productieproces. Alle ingrediënten worden in een grote brouwketel samengevoegd en er ontstaat een unieke smaakexplosie en -combinatie. Om de kwaliteit en de smaak van het product te garanderen gaat het na productie gelijk in de fles. Na het afvullen worden alle flessen verwarmd tijdens een speciaal pasteurisatieproces. Dit om een langere houdbaarheid te realiseren. GOOD ROOTZ is hierdoor (voor opening) langer dan een jaar houdbaar.

Duurzaamheid

Alle verpakkingsmaterialen van GOOD ROOTZ zijn recyclebaar. GOOD ROOTZ streeft naar een zo efficiënt mogelijk productieproces met een minimale waste aan grondstoffen en verpakkingsmaterialen. De hele keten van inkoop van de grondstoffen, het productieproces, het bottelen en verpakken, de opslag tot aan het vervoer verloopt volgens strenge voorwaarden. Alle schakels in de keten zijn biologisch en vegan gecertificeerd.

Toekomstplannen

De missie van Diederick is om nog dit jaar (2021) de stap te maken naar België en waar mogelijk Frankrijk. Dit zijn namelijk bourgondische landen waar ze kwalitatieve producten erg weten te waarderen, lekker eten zit hier in het DNA. In 2022 zijn Duitsland, Spanje en de Scandinavische landen aan de beurt. De ultieme droom is om ooit verkocht te worden in Australië & Nieuw Zeeland. Er komt op korte termijn ook nog een tweede productvariatie met wederom een unieke combinatie van verschillende rootz en een hele bijzondere kleur!

Everything becomes more special, if you start to UNEARTH the ordinary!

GOOD ROOTZ

Van Speijkstraat 155, 1057 XS Amsterdam, Nederland
020 209 02 32

Producten

Meet the makers