Goat Organic Apparel – Laat de wereld een stukje beter achter

logo goat organic apparel

Het concept van Goat Organic Apparel is eigenlijk heel simpel: “eerlijke fashion voor een eerlijke prijs”. Het team van Goat Organic Apparel bestaat uit onder andere de tweelingzussen Abigail en Lavinia Bakker, die eerder het duurzame modemerk Twin Couture waren gestart. Het team wordt aangevuld met de grafisch ontwerp skills van Lennart Veenendaal die de print-designs en website voor zijn rekening neemt.

Het team voert het duurzame concept op een originele en creatieve manier uit. Zij steken niet onder stoelen of banken dat het geitenwollensokken imago wel een opfrisser kan gebruiken. Een beetje tegen stereotypes aanschoppen vinden zij dan ook geen probleem. Zij zetten Goat Organic Apparel met veel humor in de markt, zo getuige ook de print-designs T-shirts van Goature en de Ouwe Bok. “Dat mag ook wel eens in de altijd zo serieuze mode wereld”, aldus Lavinia.

goat t-shirt no bullshit

De zussen streven er naar de wereld een stukje beter achter te laten dan ze hem ingekomen zijn. Waarom zouden dier, mens en milieu moeten lijden omdat men zich mooi wil kleden? Goat Organic Apparel werd opgericht nadat de zussen er achter kwamen dat het niet zo makkelijk is om kleding van biologisch katoen te vinden in Nederland. Toen besloten ze zelf eco-vriendelijke kleren die op een eerlijke manier zijn gemaakt aan te bieden.

Voor hun kleding gebruiken zij GOTS gecertificeerd biologisch katoen waar de boeren een eerlijke prijs voor hebben gekregen. Daarnaast worden de productieprocessen streng gecontroleerd door onafhankelijke organisaties en door de producent waar ze mee werken. Goat Organic Apparel slaagt er in de prijs van haar producten te drukken door de kleding online via haar eigen webshop aan te bieden. Hierdoor hoeven geen hoge marges aan retailers betaald te worden.

Naast een webshop is er sinds kort ook een winkel in de Utrechtsestraat. De winkel is strak ingericht en biedt naast Goat Organic Apparel andere inspirerende en hippe merken met een soortgelijke visie, zoals Hempje, Kowtow en Armed Angels. Met hun winkel willen ze een tegenhanger creëren voor fast fashion giganten zoals de H&M en Zara.

Goat Organic Apparel

Utrechtsestraat 37, Grachtengordel-Zuid, Amsterdam, Nederland
020 36 20 784

Meet the makers

Over deze maker