Gebrouwen door Vrouwen – De smaak is er niet minder mannelijk door

logo van gebrouwen door vrouwen

Geen baarden en bierbuiken, maar twee zussen die bier brouwen, dat is Gebrouwen door Vrouwen. Sinds 2013 brouwen Do en Tessel de Heij hun eigen bier. Het begon allemaal met de droom on hun eigen witbier op de tap te kunnen bestellen op een zonnig Amsterdams terras. Dat is meer dan gelukt. De bieren van van Gebrouwen door Vrouwen zijn bijna niet meer weg te denken uit de Amsterdamse kroeg. Daarnaast vergezelt hun bier andere Amsterdamse merken zoals Oedipus en Brouwerij ’t IJ op de schappen van grote supermarkten in de stad. De rest van Nederland zal snel volgen.

Van je hobby je werk maken

Het brouwen begon thuis als hobby in hun keuken, in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben Do en Tessel leren brouwen. Do geeft eerlijk toe dat het in het begin niet altijd even makkelijk was: ‘er is weleens wat ontploft omdat we teveel gist hadden gebruikt.’ Nu weten ze precies hoe ze hun signature frisse en zoete smaak bereiken. Daarnaast is het leven van een brouwer vooral erg leuk. ‘Het is een leuke hobby want steeds als het bier klaar is (en gelukt) hebben we een feestje gegeven!’ Zelfs als je er niet je baan van wilt maken een leuke bezigheid dus!

loods van gebrouwen door vrouwen

Een team van vrouwen

De wereld van het bierbrouwen bestaat vooral uit mannen. Het sjouwen met zware fusten valt ze af en toe zwaar, maar Gebrouwen door Vrouwen bewijst dat vrouwen uitstekende brouwers zijn. ‘Maar, ook al is het gebrouwen door vrouwen, de smaak is er niet minder mannelijk door.’ Ze hebben hun team daarnaast behoorlijk uitgebreid, met vrouwen welteverstaan! Het is al een tijdje sinds ze uit hun keuken werken, nu brouwen ze alles gebrouwen in samenwerking met Lindeboom Bierbrouwerij in of Brouwerij Hoop in Zaandam

Bijdetijdse biertjes

De Amsterdamse horeca is één van de inspiratiebronnen van de zussen. Gin Weizen, een witbiertje van 6,5% met gerst, spelt en tarwemout, is geïnspireerd op Mossel en Gin in het Westerpark. Lekker zoet en fris. De speciale smaak komt door de ginkruiden (jeneverbes, sinaasappelschil en korianderzaad) die aan het bier zijn toegevoegd. De Tricky Tripel is één van de eerste biertjes zie ze brouwden. Het is een zware jongen: een vol biertje waarin veel mout is verwerkt. Hij is zo lekker dat het tricky kan zijn, dus zorg dat je hem de baas blijft!

Daarnaast maken ze nog een drietal heerlijke biertjes: Gember Goud met een pittige gember twist, Bloesem Blond met vlierbloesem en Donker Wit met steranijs, kaneel en kardemom.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Gebrouwen door Vrouwen

Donker Curtiusstraat 15, Amsterdam, Netherlands
06 239 557 97

Meet the makers

Over deze maker